Ziua Recunoștinței

octombrie 6, 2019

În numele Tatălui, şi al Fiului și al Sfântului Duh.  Amin!

 Dragii mei frați și surori întru Hristos,

 Permiteți-mi să profitez de această ocazie pentru a mulțumi tuturor celor care au sprijinit Orfelinatul și Școala Sf. Tabitha, începând cu momentul în care ne-am mutat din Kibera Slums în acest loc minunat.  Fie ca Domnul să vă binecuvânteze din belșug! De asemenea, suntem încântați să raportăm că școala noastră a fost certificată de Ministerul Educației, astfel încât elevii noștri să poată susține examenele de clasa a treia, luna viitoare.

 Aș dori, de asemenea, să profitez de această ocazie pentru a vă împărtăși progresul nostru.  Am închiriat căminele și clădirile școlilor pentru copii de când ne-am mutat în această frumoasă zonă din Butali.  Închirierea acestor clădiri a fost o cheltuială enormă și dificil de îndeplinit în fiecare lună. Doar datorită harului lui Dumnezeu și generozității voastre, am reușit să îndeplinim aceasta.

 Prin binecuvântarea răposatului nostru episcop, Sfinția Sa Atanasie, am cumpărat teren și am început să construim o casă cu trei dormitoare pentru adăpostirea copiilor.  Acum avem mai mulți copii decât această nouă aşezare poate acoperi. Slavă lui Dumnezeu!

 Prin sprijinul Africii Ortodoxe, am achitat pământul și am înregistrat titlul sub numele de Centrul Comunitar Sf. Tabitha.  În conformitate cu cerințele Ministerului Educației din Kenya, care este o realizare uriașă și marchează o perioadă uimitoare de creștere pentru Sf. Tabitha.  Acum luăm măsuri pentru a ne asigura de faptul că ne putem extinde capacitatea de a adăposti și de a educa toți copiii pe care Dumnezeu continuă să ni-i trimită.

 Avem o abordare în trei direcții pentru a îndeplini acest scop:

 1. Finalizarea construcției noii case până în decembrie, pentru a reduce chiria cheltuită pe cămin.  Costul estimat pentru acest lucru este de $ USD 7.500,00.

 2. Construirea unei școali temporare, mobiliată, pentru a reduce chiria pe care o plătim pentru sălile de clasă.  Costul estimat pentru această structură este de $ USD 5.500,00. Pentru a construi această școală, va trebui să mai cumpărăm încă doi acri, care vor costa aproximativ $ USD 1.800.

3. Construirea unei structuri mai mare pe proprietate, oentru a sprijini viitoarea creștere și pentru a evita plăți adiționale de chirie, în viitor.  Noua clădire va asigura locuințe și săli de clasă pentru mai mult de două sute de copii. Costul estimat pentru finalizarea acestei lucrări este de $ USD 450.000.

 În ultimii trei ani, Africa Ortodoxă ne-a sprijinit credincioasă misiunea.  Prin urmare, vă rog cu drag să donați prin Africa Ortodoxă pentru a ajuta la strângerea acestor bani, astfel încât visele noastre pentru aceşti copii să devină realitate.

 În numele tuturor copiilor care se află sub îngrijirea mea, vă mulțumesc foarte mult.  Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Africa Ortodoxă și pe toți cei ai căror generozitate va face ca acest lucru să se întâmple!

Părintele Agapios Lipesa

Biserică ortodoxă, Lucrare misionară, Știri