Sentimentul de apartenență este și pentru cei săraci

aprilie 1, 2018

Ideea de a purta uniformă școlară este oarecum bizară pentru un copil american. Individualismul perceput de un copil american provine, în parte, din hainele pe care acesta le poartă, dacă sunt de firmă sau dacă sunt după ultima modă. În Kenya este valabil exact contrariul.

Fiind o fostă colonie britanică, una din moștenirile pe care Kenya le-a primit este obișnuința și necesitatea purtării uniformelor școlare. Pur și simplu, elevul nu poate să meargă la școală dacă nu are uniformă. Din cauza nivelului ridicat de sărăcie, majoritatea familiilor nu își pot permite să cumpere o uniformă pentru școală. Din acest motiv copilul este împiedicat să meargă la școală.

Chiar și într-o școală ca Centrul de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina, unde unui copil sărac nu i se va interzice să meargă la școală, uniforma este un aspect foarte important . Pentru mulți copii extrem de săraci, care nu au un sprijin corespunzător din partea familiilor lor, uniforma oferită de Centrul de Misiune Sfânta Irina reprezintă primele haine noi pe care aceștia le-au avut vreodată. A purta uniformă școlară este o chestiune de mândrie și de aceea uniforma este foarte prețuită. Uniforma îl așază pe copil pe prima treaptă a scării sociale, reprezentând o vădită îmbunătățire a statutului social : “ Și eu sunt ca toți ceilalți copii din școală ! Locul meu este aici !”. În acest fel, copilul poate fi recunoscut ca făcând parte dintre elevii școlii.

Este încurajată preocuparea pentru curățenie, fiind necesar ca uniforma să fie păstrată într-o stare prezentabilă, pentru școală. Sprijiniți un copil orfan sau un copil provenit dintr-o familie săracă pentru ca acesta să poată primi respectul provenit din faptul că beneficiază de o educație. Acesta este unul dintre cele mai frumoase cadouri ce ar putea fi făcute unui copil a cărui existență este amenințată și marginalizată.

Despre Centrul de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina se mai poate spune și că, luna trecută, culturile au fost afectate de brumă. Cultura de porumb a fost distrusă. Părintele Constantinos, mereu credincios, nu a renunțat însă. Împreună cu unii dintre copii, s-a întors în grădină pentru a cultiva varză. Rugați-vă pentru aceștia ca după o perioadă de 3 luni, Dumnezeu să le binecuvânteze efortul și să îi recompenseze cu o recoltă. În videoclip Părintele Constantinos ne explică cum că

Departamentul de Meteorologie din Kenya avertizează în privința ploilor abundente și a posibilelor inundații în anumite părți din regiune. Puteți citi despre acest lucru, aici.

Rugați-vă pentru ploi moderate care să ude recolta și să umple butoaiele cu apă potabilă ! Părintele Constantinos a realizat un plan strategic pe o perioadă de 10 ani. El a achiziționat, cu succes, 1.25 hectare teren pentru a putea avea astfel parte de un loc stabil. În ianuarie s-a cumpărat un rezervor de apă cu o capacitate de 1000 litri , dar cu toate acestea este nevoie de efectuarea unui foraj pentru ca accesul la apă potabilă curată să poată fi îmbunătățit. Acest lucru ar îmbunătăți nu numai viața celor de la centrul de misiune, dar ar da naștere și unui proiect ce le va aduce profit prin vânzarea de apă potabilă curată celorlalți membrii ai comunității din regiune.

Vă puteți oferi sprijinul pentru ca Centrul de Misiune să își poată atinge obiectivele stabilite pe termen lung, făcând o donație către Orthodox Africa , aici.

Misiuni kenyene, Centrul de Misiune St Irene, Știri