Pământul sfânt al Africii ortodoxe

decembrie 10, 2017

Cât este de greu este să fii misionar ? Vă puteți imagina cât este de greu pentru un singur om, Părintele Christopher Walusimbi , să muncească de 34 de ani pentru a construi Biserica Buna Vestire ? Singur, pe frig, pe căldură , obosit, flămând – adesea ceea ce noi am considera un post sever este ceea ce creștinii ortodocși din Africa ar numi, de obicei , o masă completă.

Cât de greu este pentru un preot de 70 de ani să urce un deal de 300 de picioare , cu un motor de 40 de cai putere, pe umărul lui ?

“ Sunt obosit “, mi-a spus el. “Sunt atât de recunoscător pentru rugăciunile voastre.”

Are foarte mari probleme cu domul bisericii, probleme legate de scurgere. “Avem nevoie de multe pentru a repara cupola!”

Recent, prin generozitatea Africii Ortodoxe , Părintele Christopher a primit un motor de 40 de cai putere. Datorită faptului că unul dintre pasageri transporta pește de o mărime mai mică decât cea regulamentară, soldații i-au luat motorul, pentru care a trebuit să plătească o mită substanțială și apoi i-au furat elicele. Părintele a trebuit să doarmă pe jos !

Pentru noi ar fi greu să înțelegem, însă două elice valorează aproximativ $200.00 ceea ce înseamnă un venit anual dublu pentru un pescar sărac.

Sunteți constructor ? Ați putea transforma un container de oțel într-o casă de oaspeți ? Sunteți bogat ? Ați putea cumpăra și transporta o casă mică portabilă din China către Insula Bukasa ? Acest lucru ar putea permite parohiei să fie destul de independentă.

Minimul pe care îl putem face este să ne rugăm ; dar, cu certitudine, aflându-ne la doar câteva săptămâni distanță de sărbătoarea Nașterii Domnului , am putea să ne gândim la acel preot al lui Dumnezeu care dormea pe jos, pe pământ , pe pământul sfânt al Africii ortodoxe.

Pentru a susține Sfânta Biserică Buna Vestire din Uganda , Africa , puteți găsi aici detalii despre donații.

Știri, Biserica Ortodoxă bisericească