Încheierea și revizuirea anului 2018

ianuarie 3, 2019

Dragi prieteni iubiți ai Africii Ortodoxe,

Ei bine, a fost un an destul de încărcat la Africa Ortodoxă. Sfârșitul anului este o șansă pentru ca noi să reflectăm asupra a ceea ce a mers și ce nu. Suntem foarte conştienți că drept o organizație crescândă, vom avea parte de nenorociri şi triumfuri de-a lungul drumului, dar Dumnezeu ne va ţine ferm prin toate!

Datorită parteneriatului și generozității tuturor celor care au dat milostenie Africii Ortodoxede doar în acest an, am reușit să trimitem peste 35.000 de dolari misiunilor cu care lucrăm în Kenya și Uganda! Iată câteva dintre lucrurile uimitoare pe care le-a adus Dumnezeu prin voia voastră de a vă deschide mâinile:

În Africa Ortodoxă au fost mulți „primi” în acest an. Unul dintre cele mai importante momente pentru noi anul acesta a fost sosirea în America a părintelui Methodios Kariuki de la Misiunea Sf. Barnaba din Kenya pentru un turneu extins, cu scopul de a vorbi cu donatorii noștri și de a îi informa despre lucrurile care au fost realizate prin milostenia lor. Părintele a ținut prezentări magice pentru public, din New York până tocmai în Texas și a răspuns întrebărilor persoanelor de toate vârstele care au venit să învețe despre ce face Dumnezeu prin ajutorul lor cu Africa Ortodoxă în Kenya și Uganda.

Mulți oameni au decis prin urmare să intre în parteneriat cu noi pentru prima dată, iar alții au fost chiar hotărâți să vină şi să meargă în teren, pentru a ajuta Africa Ortodoxă acolo, pe loc! Din păcate, ne-am rămas bun de la părintele Methodios la sfârșitul vizitei. El a fost umil și recunoscător pentru ocazia de a vizita și de a povesti despre munca din Africa, dar în acelaşi timp dornic să ajungă acasă la familia sa și la copiii Misiunii Sf. Barnaba și să continue munca pe care el și familia continuă să o facă focoşi, zi de zi.

Sf. Barnaba a reuşit să cumpere teren și să sape o fântână pentru acces la apă curată. Prin aceasta, ei sunt cu un pas mai aproape de planul lor de a avea o școală care acceptă studenți plătitori pentru a ajuta la plata studenților care nu-şi permit! Ne bucurăm să vedem că se întâmplă atât de multe lucruri bune! De asemenea, au început să construiască o casă de oaspeți. Dacă doriți să vizitați pe viitor, părintele Methodios va fi încântat să aibă vizitatori!

În iulie vă comunicasem că, în consultare cu Preasfinția Sa, Episcopul Athanasius Akunda, s-a comandat, din Japonia, o camionetă cu 17 locuri pentru Dieceza de Kisumu și Kenya de Vest, pentru a ajuta la susținerea misiunilor lor în creștere. Ei vor folosi camiometa ca serviciu de taxi pentru a genera în mod direct venituri pentru misiunile lor. Acestea prezic o creştere în profituri de la 500 la 1.000 de dolari pe lună, după plata tuturor cheltuielilor: combustibil, conducător auto si întreținere, care vor putea fi acordate direct acestor misiuni!

Ştirile de la misiunea Sfântul Nicolae de pe Insula Bukasa, din Uganda sunt foarte interesante! În ciuda numeroaselor provocări cu care s-au confruntat, cu ajutorul dvs., peste 9500 de dolari au fost strânşi pentru un proiect de creștere a găinilor, care va ajuta această misiune în drumul lor înspre un venit durabil şi pe termen lung!

Mulți dintre voi ați utilizat platforma Network for Good (Rețeaua Binelui) pentru a dona în anul precedent. Am decis să ne întoarcem la utilizarea PayPal pentru donațiile de pe site, precum și donarea prin Facebook pe care am continuat să o folosim. Această setare răspunde mai bine, în prezent, nevoilor noastre.

Donațiile pot fi primite și prin poștă la:
Orthodox Africa
5874 Orchard Hill Ct.
Clifton, VA 20124
Statele Unite

Vă rugăm să marcați în mod clar scopul donației dvs. dacă scrieți un cec sau o comandă de bani. Suntem atât de recunoscători pentru răbdarea şi înţelegerea dvs. pentru această schimbare!

Am menționat mai devreme că sfârșitul anului este o șansă de a reflecta ce s-a întâmplat și de a fi recunoscător nu numai triumfurilor, dar și pentru acele obstacole pe care le-am menționat și noi. Cum altfel putem crește, drept oameni ai lui Dumnezeu? Anul Nou, de asemenea, este șansa noastră de a privi înainte: de la dorințele misiunilor cu care lucrăm la modul în care sperăm să colaborăm cu ele și de a face acele vise o realitate, atât cât Dumnezeu ne permite. V-ați uitat înainte înspre noul an, dragii mei? Dacă nu ați luat încă în considerare în timpul acestui an cum ați putea lucra în mod direct în slujba Domnului și să vedeți cu adevărat că lucrarea mâinilor voastre dă roade, ați putea să continuați sau să începeți să vă asociați cu Africa Ortodoxă în rugăciune și servicii financiare?
Suntem atât de recunoscători pentru toate rugăciunile și sprijinul vostru și așteptăm cu nerăbdare să dăm mâna cu voi, pe măsură ce creștem, prin obstacole și triumfuri.

Dăm Slavă lui Dumnezeu pentru toate lucrurile!

Cu sinceritate,
           Personalul și voluntarii Africii Ortodoxe.

Știri