Dinspre întuneric înspre lumină – piatră cu piatră

martie 18, 2018

Enoriașii Bisericii Ortodoxe Buna Vestire situată pe Insula Bukasa ( Uganda ) sunt binecuvântați pentru că îl au pe Părintele Christopher Walusimbi și pe soția acestuia, pentru a le purta de grijă și pentru a le hrăni sufletele cu învățăturile credinței ortodoxe. Enoriașii le sunt profund recunoscători, însă datorită sărăciei larg răspândite, nu le pot veni în ajutor cu nici un fel de venit.

Directorul nostru executiv, în timpul vizitei pe care a făcut-o în iunie 2017, pe Insula Bukasa, a scris:“Pe acest tărâm necruțător unde nu există facilitățile lumii moderne, credincioșii ortodocși au construit o biserică, în ultimii 32 de ani, punând piatră peste piatră și uneori cărându-le cu spatele, una câte una, pe o distanță de câțiva kilometri. Cu adevărat această biserică a fost construită pe Piatra numită Hristos, așa cum o dovedește îndelunga și dureroasa ascultare a acestor oameni ortodocși care au făcut să strălucească o Lumină care să risipească norul întunecat al păgânismului animist.

Pentru un timp, afacerea de transport cu ambarcațiuni a fost cea care a sprijinit parohia și familia preotului. Această afacere este extrem de competitivă, însă atunci când barca Părintelui Christopher s-a defectat, nemaiavând motor și necesitând reparații, majoritatea clienților s-au îndreptat către alți furnizori de servicii de transport. Pentru a putea aduce afacerea înapoi la punctul de a fi de un real folos, este nevoie de un proces lent și îndelungat.

Soția Părintelui Christopher deține un mic magazin unde vinde diverse lucruri cum ar fi prăjituri făcute în casă sau anumite obiecte personale. Părintele Christopher și soția sa cresc 300 de găini de la care obțin 8 tăvi de ouă ( 2 duzini pe fiecare tavă ) pe care le vinde la magazin.

Dorința arzătoare a Părintelui Christopher este aceea de a vedea biserica terminată , în timpul vieții sale. Însă până atunci trebuie să se întâmple mai multe lucruri. În primul rând este nevoie de muncitori pricepuți în dulgherie și zidărie, muncitori cu spatele puternic și brațe vânjoase și cu bunăvoința de a călători departe de casele lor, în mijlocul altui continent . Acesta este primul pas către împlinirea acestui vis.

Dar nici măcar acest prim pas nu poate fi împlinit decât dacă tractorul Părintelui Christopher va fi reparat.

Atunci când materialele de construcție vor fi aduse pe Insula Bukasa, tractorul le va transporta dinspre doc înspre proprietatea bisericii. Însă, de aproximativ un an , acest tractor nu este funcțional.

Merită să repetăm cuvintele pe care le spunea Părintele Silouan : “Să ne alăturăm acestor oameni credincioși și să le arătăm că nu sunt singuri în rugăciunile și în slujirea lor de pe Insula Bukasa, Lacul Victoria, Uganda. Haideți ca , împreună, să facem să strălucească o lumină spirituală care să lumineze mai multe generații de oameni ce s-au născut sub norul demonic al întunericului păgân.”

Prin generozitatea dumneavoastră, să facem în așa fel încât acel tractor să funcționeze ! Vă rugăm să ajutați, făcând o donație către Orthodox Africa și marcând donația pentru : “ Annunciation Orthodox Church “ ( Biserica Ortodoxă Buna Vestire ).

Fie ca generozitatea să vă fie binecuvântată !

Misiuni ugandeze, Biserica Ortodoxă bisericească, Știri