Construiți un cămin pentru 180 orfani!

martie 19, 2019

Orfelinatul şi Şcoala Ortodoxă Sf. Barnaba au 180 de copii în grijă. Această îngrijire include aproape totul pentru fiecare copil: hrănirea cu două mese bune pe zi (cei care au nevoie de mâncare şi în weekend sunt hrăniți şi în weekend), având grijă de nevoile medicale, educându-i, învățându-i despre Credinţa Ortodoxă, și botezându-i. Majoritatea copiilor orfani care sunt educați aici decid cu propria lor liberă voință de a fi botezați și drept urmare, congregația crește rapid.


Majoritatea copiilor sunt orfani (109) – adică părinții lor ori sunt morți ori i-au abandonat, ori nu au capacitatea de a se îngriji de ei. Majoritatea copiilor sunt îmbarcați în casele de plasament, fiecare având o calitate diferită. Doar 20 de băieți trăiesc la orfelinat. Unele case îi tratează pe copii ca şi forță de muncă gratuită; iar cu atât de multe case, ar putea fi şi lucruri mai rele. Este foarte greu de știut, deoarece se dispune de o supraveghere foarte minimă de către stat.


Datorită acestor copii și pericolului în care se află, în colaborare cu „Africa Ortodoxă”, intenționăm să construim un cămin pe terenul pe care Orfelinatul l-a cumpărat și a săpat o fântână. Acest teren a fost folosit anterior drept școală, astfel încât clădirile pentru clase sunt acolo. Pr. Methodius estimează că construirea unui cămin pentru a găzdui 180(!) de copii va costa cel mult 45.000 dolari. Această sumă nu este mare în Occident și unii oameni au camionete care costă mai mult decât atât! În Kenya, asta este o sumă demnă de un rege!


Un „CTITOR” al căminului orfelinatului este cel care sponsorizează un copil, cu 250 de dolari. Avem nevoie de 180 de ctitori pentru a construi căminul. Oricine dă altă sumă este „DONATOR”, iar pr. Methodius (Rectorul de la Sf. Barnaba) și Preotul Serafim Holland (Biserica Ortodoxă Sf. Nicolae, McKinney Texas) au promis că vom pomeni toți CTITORII și DONATORII şi familia lor apropiată (soț/soție, copii), şi cei vii şi cei adormiți, la fiecare Liturghie – în Kinangop de Sud, Kenya, și McKinney Texas SUA, în perpetuitate.

Timpul nu este bani aici – copiii sunt sigure sau nesigure.Cu cât mai puțin timp avem pentru a termina acest proiect, cu atât mai repede vor fi copii în siguranță. Copiii trebuie să fie în siguranță, să aibă destule alimente de mâncare și să aibă companie și modele și să fie învățați întru Credința Creștină Ortodoxă. Fiecare zi fără un dormitor este o zi periculoasă pentru unul dintre acești copii, precum și pentru alții pe care încă nu-i cunoaștem, pentru că nu există alt loc pentru a-i îngriji și a-i învăța.


Avem multe planuri după construirea căminului. Există suficiente cantități de apă din sondă, de unde Sf. Barnaba va avea apă îndeajuns pentru a-şi iriga culturile (acest lucru este foarte important în timpul sezonului uscat din Kenya, când culturile pot eșua din cauza lipsei de ploaie) și să împlinească toate nevoile de apă pentru copii și personal și, de asemenea, să o vândă. Există suficiente terenuri pe care anticipăm că vor oferi marea majoritate a alimentelor pentru copii. După ce vom construi o seră (o altă parte necesară a planului nostru, pentru că suntem la o altitudine atât de înaltă, încât există înghețări ocazionale, care, în special, duc la eșecul culturii de bază, a porumbului), este foarte posibil că vom avea mai mult decât suficientă hrană și în acelaşi timp, să putem vinde alimentele la piață. De asemenea, intenționăm să oferim educație gratuită orfanilor și copiilor în stare de risc din zonă, dar și să fim o școală de dorit în care părinții din oraș să-și trimită copiii pentru îmbarcare și educație. Acesta este un lucru foarte popular în Kenya, iar copiii plătitori, alături de apă și de producție, vor face în cele din urmă această școală auto-susținută. În cele din urmă, intenționăm să construim o școală de ultimă oră (inclusiv un liceu), care nu numai că îi va educa pe acei copii care nu își pot permite nimic, dar care va și că oferi educația dorită pentru copiii ai căror părinți pot plăti taxe.
Avem nevoie de ajutor financiar acum, dar planul este că, în viitor, vom înceta să mai cerem materiale și să fim cu totul autosusținuți. Bineînțeles, a deveni autosusținuți este o călătorie care poate dura mai mulți ani și le cerem acelora care sunt încântați de viziunea noastră să facă parte din această călătorie.


Nu uitați să ne informați despre donația dvs. (puteți omite suma dacă doriți) și trimiteți-ne numele memvrilor cei mai apropiați din familia dvs. (soț/soție și copii), astfel încât să putem face față promisiunii noastre de a ne ruga pentru ei pentru restul vieții noastre. Suma donației tale și chiar numele tău vor rămâne anonime pentru oricine altcineva, dar noi vom ști despre tine, așa că putem, cu recunoștință profundă, să ne rugăm pentru tine.


Asta este tot ce avem să vă oferim, dar este totuşi mult. Desigur, dacă țineți pasul fie cu pr. Methodius, fie cu preotul Serafim, fie cu Africa Ortodoxă, veți vedea multe actualizări despre Sf. Barnaba și multe chipuri zâmbitoare – ale copiilor care sunt hrăniți, educați și în siguranță. Vă rugăm să vă amintiți, de asemenea, să vă rugați pentru misiune.
Link-ul legat de fond cu butonul de donarehttps://web.facebook.com/donate/387542218460795/
Africa Ortodoxă:https://orthodoxafrica.org/
Preotul Methodius Kariuki

St Barnabas Orthodox Orphanage & School,  

info@orthodoxmissionkenya.org   

+254 720 222512 

FB: Abbah JM Kariuki

Preotul Seraphim Holland 

St Nicholas, Orthodox Church, McKinney TX USA

seraphim@orthodox.net

+011 972-658-5433

FB: ”Seraphim Holland” 

WhatsApp: ”Priest Seraphim Holland”

St Nicholas email list: http://groups.google.com/group/saint-nicholas-orthodox-church

Știri