Cel mai nou mesaj

mai 6, 2020

Orfelinatul şi Şcoala Ortodoxă Sf. Petru Rigena

Ceea ce cuviosul părinte Johnson Otara Hezekiah și Pappadhia Irene Moraa au început cu binecuvântarea episcopului defunct Atanasie Akunda, în iunie 2018 a început să dea roade!

În urma vizitelor pastorale, paisprezece (14) orfani au fost identificați și, împreună cu gardienii lor, au început să viziteze Biserica Ortodoxă Sf. Petru Rigena. Mica comunitate se afla sub sprijinul misiunii filantropice pe care parohia începea să-l conducă. Părintele Hezekiah și Pappadhia Irene au dat startul unui program de alimentare din propria lor grădină restrânsă, pe când membrii bisericii au început să le ofere copiilor mâncare și haine. De atunci, șase (6) copii sunt la internat. Un mic dormitor a fost construit, împreună cu o clădire de administrație. Din cauza lipsei de paturi, restul de opt (8) copii nu sunt internați la Sf. Petru Rigena, dar sunt hrăniți prin programul de alimentare. Recent, au fost plantate culturi de porumb și fasole. Semințele au încolțit și cresc bine. Aceasta este într-adevăr o binecuvântare! Cu mila lui Dumnezeu, ele vor crește puternice și vor fi recoltate în beneficiul tuturor.

În urma hotărârii Africii Ortodoxe de a deveni o misiune auto-susținută, părintele Hezekiah și Pappadhia au determinat că deținerea de vaci pentru muls și viței va fi cel mai bun început pentru această cale. În acest scop, prin sprijinul donatorilor Africii Ortodoxe și al bisericii locale, a fost achiziționată o mică parcelă de pământ, suficientă pentru două vaci. Iarbă pentru hrănirea vacilor urmează să fie plantată. O structură pentru vaci este construită parțial. Odată terminată, o vacă poate fi achiziționată. Pas cu pas, Orfelinatul și Școala Sf. Petru Rigena înaintează pe drumul către auto-susținere. Acest lucru a fost posibil numai prin generozitatea și dragostea donatorilor Africii Ortodoxe.

Recent, Părintele Ezechia a organizat un „Seminar al Mamelor” pentru toate bisericile din Kisii – pentru a le învăța despre auto-susținere și despre importanța dării de milostivenie către biserici.

Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru mama Pappadhiei Irene. Ea încă să se afle în spital ca urmare a unei boli hepatice și se află sub medicație.

Soarele răsare în est și apune în vest. Ploile vin ca să ude culturile. Sunt auzite din ce în ce mai multe râsete pe măsură ce copiii se joacă și învață. Prin profetul Său Maleahi, Dumnezeu a spus: ,,Eu vă voi deschide jgheaburile cerului, şi binecuvântarea Mea o voi revărsa peste voi pana la sațiu.”

Vă mulțumim, dragi donatori ai Africii Ortodoxe, pentru tot sprijinul dvs., atât în forma rugăciunii, cât și financiar. Fără aceasta, părintele Hezekiah, Pappadhia Irene și credincioșii bisericii ortodoxe Sf. Petru Rigena nu ar fi capabili să facă lucrarea Domnului.

Pentru a sprijini orfelinatul și școala, ajutându-i să-și atingă scopul de auto-susținere, faceți clic aici.


Alte postări recente


Ziua Recunoștinței - octombrie 6, 2019

În numele Tatălui, şi al Fiului și al Sfântului Duh.  Amin!  Dragii mei frați și surori întru Hristos,  Permiteți-mi să profitez de această ocazie pentru a mulțumi tuturor celor care au sprijinit Orfelinatul și Școala Sf. Tabitha, începând cu momentul în care ne-am mutat din Kibera Slums în acest loc minunat.  Fie ca Domnul să…

Citeste mai mult

O respirație puțin mai adâncă - iulie 18, 2019

O respirație puțin mai adâncă Prin harul lui Dumnezeu și sub îngrijirea pastorală a părintelui Johnson Otara Hezekiah și Papadhia Irene Moraa, Orfelinatul și Şcoala din Sfântul Petru Rigina a făcut pași mici de creștere în ultimele 18 luni. Cu adevărat binecuvântările date cu puțin timp în urmă de către Episcopul acum răposat Athanasius Akunda,…

Citeste mai mult

Veștile bune - mai 2, 2019

Îți amintești ce făceai pe 2 februarie 2018? Dacă încerci să-ți spargi creierul încercând să-ți aminteşti un eveniment extraordinar, nu ai fi singur. O căutare a titlurilor din acea zi ne dă rezultate care nu au nimic pozitiv în titlurile celor mai importante ştiri. Hai să schimbăm asta, ok? Aici sunt nişte ştiri bune despre…

Citeste mai mult

Construiți un cămin pentru 180 orfani! - martie 19, 2019

Orfelinatul şi Şcoala Ortodoxă Sf. Barnaba au 180 de copii în grijă. Această îngrijire include aproape totul pentru fiecare copil: hrănirea cu două mese bune pe zi (cei care au nevoie de mâncare şi în weekend sunt hrăniți şi în weekend), având grijă de nevoile medicale, educându-i, învățându-i despre Credinţa Ortodoxă, și botezându-i. Majoritatea copiilor…

Citeste mai mult