Beneficiile unei școli secundare ortodoxe

ianuarie 6, 2018

De ce să construim o școală secundară ortodoxă ? Care este avantajul ? Doar există și alte școli disponibile. Ce mare lucru ?

Această întrebare există nu numai în Statele Unite, ci și în alte țări. Mulți părinți și tutori consideră că nu este nici o problemă atunci când copiii lor merg la școli în care sunt predate învățături religioase diferite sau complet seculare. La urma urmei, trăim într-o lume diversă. Cu toții trebuie să învățăm să trăim în armonie unii cu alții, nu-i așa ?

Toate acestea ar putea fi adevărate, dar înainte de orice, trebuie să ne punem următoarea întrebare : “Care vreți să fie piatra de temelie a viitorului copiilor noștri, pentru totdeauna ? Una care să aparțină singurei credințe adevărate care ne învață căința, mărturisirea și iubirea ? Sau una care face parte din această lume care stă așezată pe nisipuri mișcătoare ?”
Un articol recent de pe Pemtouisa, din 9 septembrie 2017, ne oferă o imagine foarte clară a beneficiilor creștinismului ortodox pentru copiii noștri.

“ Climatul general și promovarea depravării elimină conștiința morală. Atunci când copiii văd ceea ce văd, de la o vârstă fragedă, atunci conștiința lor este adormită. Ei încetează să considere răul ca fiind rău și nici nu realizează cât de rău este. De aceea, deși ne doare să recunoaștem acest lucru, observăm o creștere a infracționalității, mai ales în ceea ce privește crimele.”

Majoritatea școlilor secundare din Kenya sunt sponsorizate de o religie protestantă, romano-catolică sau musulmană. Ortodocșii sunt în minoritate.

În cei patru (4) ani de școală secundară, aceste grupuri se folosesc de toate mijloacele posibile pentru a-i converti pe elevi la modul lor gândire, deoarece consideră că ortodoxia este greșită.

Una dintre cele mai importante modalități de a-i ajuta pe copii să își păstreze credința este aceea de a avea o școală ortodoxă la care aceștia să învețe. De aceea este importantă realizarea visului de a înființa Școala Secundară Sfântul Ioan Maximovici.

De-a lungul vieții investim în multe lucruri de valoare. Pe măsură ce depunem eforturi pentru a construi Africa Ortodoxă, prin înființarea Liceului Sfântul Ioan Maximovici din Kenya, vă rugăm să luați în considerare acest proiect ca fiind unul demn de a fi sprijinit de către dumneavoastră. Vă rugăm să ne sprijiniți prin donații către Orthodox Africa , făcând click aici și marcând donația dumneavoastră pentru “ St. John Maximovitch Secondary School” (“ Școala Secundară Sf. Ioan Maximovici”).

Biserică ortodoxă, Finanțatori, Misiuni kenyene