LICEUL EPISCOP ATHANASIUS

În luna ianuarie a anului 2016, Preasfinția Sa Episcopul Athanasius al Kisumu și al Kenyei de Vest, îndeplinindu-și misiunea arhierească, a vizitat liceul din Mugen, regiunea Nandi. Preasfinția Sa l-a numit în funcția de director pe dl. Stanley Kirui și apoi a purtat cu acesta, discuții referitoare la aspectele de ordin spiritual și economic ale școlii.

În acest liceu, învață 200 de elevi, băieți și fete, provenind din diferite triburi din regiune.

În 2016, în timpul primei sale vizite, Preasfinția Sa a observat că numărul elevilor s-a mărit. Datorită acestui fapt, Preasfinția Sa a sprijinit , cu generozitate, școala,  pentru a se construi toaletă pentru băieți și toaletă pentru fete, până atunci ei folosind o toaletă mixtă.

În anul 2016, Preasfinția Sa l-a binecuvântat pe unul dintre seminariștii săi, pe dl. Julius Kiprotich ca să predea și să ajute și la îndeplinirea altor sarcini .

Locația

Școala este situată în Nandi, regiunea Aldai, zona Mugen, satul Mugen, la o distanță de 10km față de drumul principal Kisumu – Eldoret.

În apropierea școlii se află diferite instituții cum ar fi : Liceul Koitabut, St. Anne’s ( Sf. Ana ), Kapkures, Kamimei, Kemeloi Kitaor și alte școli primare. La 2 km distanță de școală se află Biserica Ortodoxă Adormirea Maicii Domnului ( Kipchekwen ), iar la o depărtare de 5 km se află Biserica Ortodoxă Sfântul Nectarie ( Chebugundi ) și Biserica Ortodoxă Sfântul Gheorghe ( Koitabut ).

Numărul de elevi

În 2016, numărul de elevi din școală era de 75 de elevi : 33 elevi ( anul întâi ), 19 elevi ( anul doi ) și 23 elevi ( anul trei ). Datorită învățăturilor și îndrumării Preasfinției Sale, numărul de elevi a crescut la 165 ( în luna mai, 2017 ): 56 elevi ( anul întâi ), 42 elevi ( anul doi ), 38 elevi ( anul trei ) și 31 elevi ( anul patru ).

Din rândul elevilor fac parte atât copii orfani de ambii părinți, cât și copii crescuți de un singur părinte.

Comunitatea este alcătuită din oameni cu venituri mici care depind, zilnic, de ceea ce li se oferă de lucru. Acesta este un impediment în achitarea taxelor școlare.

Conducerea și personalul

Conform sistemului de învățământ kenyan, profesorii sunt angajați de către stat. Școala fiind nouă, aici au fost  angajați doar doi profesori. Ceilalți nouă profesori , împreună cu personalul auxiliar sunt angajați de către școală și sunt plătiți din puținele fonduri care se strâng în urma achitării taxelor școlare.

Avantajele școlii

Școala se află departe de drumul principal, acest lucru fiind benefic pentru procesul de învățământ, datorită mediului lipsit de poluare fonică.

Avem 1.1 pogon de teren și electricitate.

Școala se află într-o zonă accesibilă.

Planuri de viitor

  • creșterea numărului de elevi, în anul școlar 2017 – 2018, la 300 de elevi
  • construirea a 4 săli de clasă permanente
  • construirea unui laborator de științe
  • construirea unui laborator de  informatică
  • dotarea unei biblioteci
  • construirea și dotarea unui sediu administrativ
  • construirea și dotarea unei săli de mese
  • foraj de apă și achiziționarea unor rezervoare  pentru depozitarea apei
  • achiziționarea de materiale de papetărie și a altor materiale

Donați direct către „Bishop Athanasius Secondary School „( „Liceul Episcop Athanasius” ) pentru a contribui la nevoile imediate ale acestei misiuni ![paypal_wp_button_manager id=1928]

Donați către Orthodox Africa( Africa Ortodoxă ) pentru a sprijini misiunile în îndeplinirea obiectivelor pe termen lung, acelea de a deveni misiuni de sine stătătoare.