CENTRUL MISIUNEA SF NTA IRINA

În prezent, Centrul Misiunea Sfânta Irina plătește chirie pentru o mică bucată de teren pe care o folosește. Construcțiile în care copiii trăiesc și învață sunt făcute pentru uz temporar. Apa este adusă din altă parte.

Își doresc să cumpere terenul pe care îl folosesc, acest lucru oferindu-le posibilitatea de a efectua îmbunătățiri construcțiilor pe care le folosesc, dezvoltându-se astfel și un mediu favorabil procesului de învățământ.

Plănuiesc să construiască dormitoare comune pentru copiii și o zonă în care să poată fi găzduiți oaspeții care vin să viziteze misiunea . De asemenea, doresc să construiască o fântână pentru a asigura apa de care au nevoie.

Toate aceste realizări ar aduce în sufletul copiilor un sentiment de stabilitate, sentiment pe care nu l-au cunoscut niciodată. Aici  puteți citi despre „Extinderea terenului”( „Enlarging the land”).

Donați către această cauză nobilă !

Fie ca Dumnezeu să înmulțească darul dumneavoastră !

Marcați donația dumneavoastră pentru ” St. Irene Enlarging the Land” ( „Extinderea terenului la Sf. Irina”)

[paypal_wp_button_manager id=492]

Povestea lor

Centrul Misiunea Ortodoxă Sfânta Irina din Kenya,  a fost înființat în luna mai a anului 2010, de către Părintele Constantinos Muthiru și soția sa, Papadia Teresa.

Părintele Constantinos și soția sa au crescut într-o sărăcie extremă și au primit educație datorită unor sponsori ortodocși. La absolvire, amândoi s-au hotărât să ofere societății ceva în schimb și astfel au ajuns să aibă grijă de cei aflați în nevoie.

assembly

Misiunea Sfânta Irina a început într-o cameră închiriată care era folosită atât ca biserică, cât și ca sală de clasă în care se țineau lecții de cateheză . În perioada de început, Papadia Teresa a avut un rol esențial, timp în care Părintele Constantinos frecventa cursurile Seminarului Makarios lll din Nairobi.

În primii 3 ani, centrul s-a dezvoltat foarte mult, devenind ceea ce este astăzi.

În prezent, Misiunea Ortodoxă Sfânta Irina oferă sprijin pentru 96 de copii vulnerabili din punct de vedere economic, social și fizic. O parte din acești copii locuiesc cu părinții care sunt bolnavi, alții sunt crescuți de persoane mai în vârstă care au un comportament abuziv, iar alții sunt complet dependenți, locuind cu persoanele angajate de misiune pentru a avea grijă de ei.

Copiilor li se oferă hrană, îmbrăcăminte, adăpost, educație, îngrijiri medicale, lecții de cateheză și îndrumare spirituală.


Planuri de viitor

Pentru a deveni o misiune autonomă, primul pas care este nevoie să fie făcut este acela de a cumpăra terenul și de a construi clădiri permanente. Își  doresc să dezvolte o comunitate ortodoxă centrată pe tratarea maladiilor spirituale și fizice ale oamenilor.


Vă rugăm, accesați website-ul lor pentru a afla mai multe informații și pentru a dona pentru nevoile lor imediate.

Puteți să donați direct către „St. Irene” ( „Sf. Irina”), apăsând butonul „donate”.    Donează acumAlte postări recente


Sentimentul de apartenență este și pentru cei săraci - aprilie 1, 2018

Ideea de a purta uniformă școlară este oarecum bizară pentru un copil american. Individualismul perceput de un copil american provine, în parte, din hainele pe care acesta le poartă, dacă sunt de firmă sau dacă sunt după ultima modă. În Kenya este valabil exact contrariul. Fiind o fostă colonie britanică, una din moștenirile pe care […]

Citeste mai mult


O scrisoare de la directorul Centrului de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina - februarie 5, 2018

Dragi prieteni și familie, Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care l-ați acordat Centrului de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina și pentru faptul că ați făcut posibilă realizarea acestui vis. Vă iubim foarte, foarte mult ! Mereu am visat la un cămin stabil pentru copiii orfani de la Orfelinatul și Centrul de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina. În […]

Citeste mai mult


Extinderea terenului oferă beneficii tuturor - noiembrie 26, 2017

Avantajele de a deține un teren sunt cu mult mai mari decât cele de a nu deține acel teren. În prezent, Centrul de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina plătește chirie pentru mica porțiune de teren pe care o folosește. Structurile în care copiii învață și locuiesc sunt construite pentru uz temporar. Apa trebuie adusă din altă […]

Citeste mai mult


Centrul de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina din Kenya ajută familiile să se poată susține prin propriile lor mijloace - octombrie 22, 2017

Vă rugăm să ascultați și să cunoașteți situația acestei familii, curajul și credința ei și modul în care s-a adresat Bisericii Ortodoxe pentru ajutor. Fiul cel mic, Ioan, care are 9 ani dorește să devină preot, într-o zi. El și fratele său mai mare, Kariuki, suferă de un handicap, fiindu-le foarte greu să poată sta […]

Citeste mai mult


Pentru un Big Mac sau o Cafea cu Lapte - septembrie 17, 2017

Părintele Constantinos, directorul Centrului de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina a fost cel mai mic dintre cei 8 copii ai familiei sale. Pe când avea 12 ani, tatăl său a murit, lăsând-o pe mama sa văduvă să crească singură cei 8 copii. Mama sa a fost și este o femeie iubitoare, ortodoxă, care a făcut tot […]

Citeste mai mult