Veștile bune

mai 2, 2019

Îți amintești ce făceai pe 2 februarie 2018? Dacă încerci să-ți spargi creierul încercând să-ți aminteşti un eveniment extraordinar, nu ai fi singur. O căutare a titlurilor din acea zi ne dă rezultate care nu au nimic pozitiv în titlurile celor mai importante ştiri. Hai să schimbăm asta, ok? Aici sunt nişte ştiri bune despre acea zi! Pe 2 februarie 2018, um preot ortodox, părintele Johnson Otara Hezekiah a fost prezentat cu o provocare unică din partea soției sale, Pappadhia Irene Moraa. Pappadhia Irene l-a încurajat pe părintele Hezekiah să înceapă să se implice în lucrare pastorală cu orfanii din jurul lor. Biserica Sf. Petru Rigena, unde părintele este preotul paroh, a identificat 12 orfani care
au fost văzuți în mod regulat, mergând pe jos în zona din apropierea bisericii, precum și pe străzile din Nyamarambe,
și orașul Riosiri.
Parohia a început să inițieze vizite pastorale la casele în care acești copii trăiau și au găsit că cei mai mulți dintre părinții și tutorii acestora au decedat din cauza HIV / SIDA, a malariei, sau a accidentelor rutiere. Din cauza altor circumstanțe tragice, copiii au fost separați de familii și din păcate, fetelr care nu au putut să se căsătorească
din cauza sărăciei au născut copii în afara căsătoriei. Acest lucru a dus la încă şi mai mulți băieți și fete care trăiesc pe străzi.
În cele din urmă, copiii și tutorii lor au început să viziteze Biserica Ortodoxă Sf. Petru Rigena. Parohia a început să-i hrănească pe acești copii și pe alții prin daruri, donații şi pomeni de la biserică, precum și prin ajutorul membrilor comunității care au sprijinit serviciul pastoral şi filantropic al parohiei.
În iunie 2018, cu binecuvântările mult-iubitului episcopul Athanasios Akunda, decedat recent (odihnească-se în pace), biserica a botezat 62 de membri noi în congregație. În timpul botezului, guvernul kenyan a adăugat încă 2 copii, care au făcut un total de 14 copii!
Părintele Hezekiah și Pappadhiaa Irene au început un program de hrănire din propria lor grădină, iat membrii bisericii au început şi ei să ofere alimente și haine copiilor. Acum, copiii stau în biserică, cu membri selecți ai comunității și alții cu tutorii lor.
Părintele Hezekiah a creat o propunere durabilă pentru a direcționa vacile înspre profit: atât pentru lapte, cât și vinderea vițeilor la piață. El speră să vadă că Sfântul Petru Rigena va deveni o misiune auto-susținută prin urma  acestui efort. Dacă dumneavoastră ați dori mai multe informații despre acest proiect, vă rugăm să ne contactați, sau dacă doriți, să faceți o donație obiectivului pe termen lung al Sf. Petru Rigena, vă rugăm să faceți clic pe butonul de donare și să menționați că doriți ca donația să meargă spre acest proiect!
Misiuni kenyene