Păstorul arată drumul oilor Sale

iunie 24, 2018

Păstorul arată drumul oilor Sale Dieceza de Kisumu și toată Kenya de Vest s-a format la 24 noiembrie 2015, sub autoritatea Patriarhiei Alexandriei. Preasfințitul Părinte Athanasios ( Akunda ) a fost hirotonit întru episcop în data de 6 decembrie 2015.

Eparhia a fost binecuvântată cu dragostea, rugăciunile și vizitele Preasfinției Sale în cele 200-350 de parohii misionare și la orfelinatul care se află sub păstorirea Sa. Prioritatea și mesajul Preasfințitului

Părinte Episcop Athanasios este supraviețuirea Bisericii Ortodoxe din Africa. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv este necesară parcurgerea a trei etape : autoguvernarea, autopropulsarea și autosusținerea. Preasfințitul Părinte Episcop Athanasios ne explică: “Autoguvernarea și autosusținerea au ca și scop dezvoltarea Bisericilor Ortodoxe indigene.

Timp de ani de zile am depins de ajutorul donatorilor străini. Nu am reușit încă să ne susținem singuri. Ne bazăm 100% pe donații, acestea fiind extrem de apreciate, dar nu întotdeauna ne putem baza pe ele. Primele două etape sunt aproape de a fi realizate. Acum a venit momentul să atingem întregul nostru potențial spiritual.

Ne dorim să realizăm și cea de-a treia etapă a viziunii noastre și căutăm noi modalități de a ne autosusține. Autosusținerea se poate realiza prin mai multe mijloace : prin investiții în agricultură, în imobiliare și în transport . Achiziționarea de teren în Kisumu, în scopul cultivării plantelor de ceai este unul dintre aceste mijloace, dar este un obiectiv pe termen lung.

Este nevoie de ani de zile pentru ca terenul să devină productiv, rezultând un produs viabil numai în măsura în care apa provenită de la ploaie udă recoltele. În cazul executării unor găuri de foraj, un produs generator de profit îl va constitui vânzarea de apă curată către membrii comunității. Un alt mijloc de autosusținere este acela de a furniza servicii de transport, însă acest lucru presupune niște cheltuieli de început. Cea mai avantajoasă modalitate de a obține venituri este transportul.

Odată achiziționată o camionetă de bună calitate, pe care să te poți baza, multe lucruri se pot realiza. Există școli și orfelinate care ar dori să trimită copii la diferite evenimente legate de eparhie sau au nevoie de transport medical. O camionetă ar putea asigura acest transport , în schimbul unei taxe. Camioneta ar fi de ajutor atât eparhiei, cât și copiilor și bisericilor. Aceștia vor intra în contact cu alți ortodocși, adulți și copii, devenind mai puternici prin prietenie și părtășie.

Preasfințitul Părinte Episcop Athanasios consideră că în decurs de cinci ani sau poate mai puțin, dieceza nu va mai fi nevoită să cerșească bani și va fi capabilă să își sprijine clerul. S-a găsit o camionetă, în scopul achiziționării. Este vorba despre o Toyota cu 18 scaune. Acestea sunt vehicule rezistente, iar piesele sunt accesibile în scopul întreținerii și executării reparațiilor necesare. Costul total este de 35,000$; o plată în avans de 15,000$ în numerar și un împrumut de 20,000$ ( 1,000$ / lunar, timp de 20 de luni ) ar face ca această camionetă să ajungă în posesia eparhiei. Pentru depozit, eparhia dispune doar de 10,500$. Ne îndreptăm spre dumneavoastră, donatorii noștri către Orthodox Africa, pentru a vă ruga să ne ajutați să strângem suma de 4,500$ ( dacă este posibil și cât mai mult din suma rămasă ).

Aflându-ne în perioada dintre Învierea și Înălțarea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, vă rugăm să fiți generoși și să îi oferiți sprijinul dumneavoastră Preasfințitului Părinte Episcop Athanasios și Diecezei de Kisumu și toată Africa de Vest pentru a putea achita plata în avans pentru camionetă, accesând pagina noastră pentru donații. Oferiți un dar, făcând mențiunea “Diocese of Kisumu”. ( Dieceza de Kisumu ). Dumnezeu să vă binecuvânteze ! Hristos a înviat ! Adevărat a înviat !

Biserică ortodoxă, Lucrare misionară, Misiuni kenyene