O scrisoare de la directorul Centrului de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina

februarie 5, 2018

Dragi prieteni și familie,

Vă mulțumesc pentru sprijinul pe care l-ați acordat Centrului de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina și pentru faptul că ați făcut posibilă realizarea acestui vis. Vă iubim foarte, foarte mult !

Mereu am visat la un cămin stabil pentru copiii orfani de la Orfelinatul și Centrul de Misiune Ortodoxă Sfânta Irina. În cele din urmă, acest vis a devenit realitate! Ca urmare a donațiilor și rugăciunilor dumneavoastră, am reușit să cumpărăm 1 hectar și un sfert (1/4) de teren, astfel încât să putem construi locuințe permanente și să le oferim copiilor un cămin stabil. Proprietarul oferea 3 hectare de teren, spațiu suficient de mare pentru copii ca să se poată juca , dar și pentru a putea construi mai multe dormitoare în care aceștia să poată locui și săli de clasă în care să li se predea elevilor. Suntem nerăbdători ca, pe viitor, să putem cumpăra și restul de teren de 1 hectar și trei sferturi (3/4). Suntem convinși că, prin sprijinul dumneavoastră, îi putem susține și îngriji, pe deplin, pe acești copii.

Cu toate acestea, încă mai avem nevoie de fonduri pentru a construi pe acest teren nou cumpărat, pentru a-l cultiva și pentru a crește animale, astfel încât să putem avea o sursă de venit. Sperăm să putem ajunge să ne întreținem singuri și să putem extinde orfelinatul astfel încât să ne îngrijim de mai mulți copii.  De asemenea, ne dorim să le oferim mâncare, adăpost, educație și posibilitatea de a trăi o viață în plinătatea lui Hristos.

În prezent plătim chirie, lună de lună și nu ne este ușor. De multe ori nu avem suficienți bani pentru chirie și mâncare. Cu umilință, vă rugăm să ne ajutați în această privință ! Primim cu recunoștință orice sumă pe care o puteți pune deoparte pentru noi. Nu cunoaștem care este situația dumneavoastră, însă ne rugăm lui Dumnezeu să vă îmbunătățească împrejurările vieții și să fiți binecuvântați cu aceeași bucurie pe care noi o trăim atunci când primim darurile dumneavoastră. Dragostea pentru dumneavoastră trăiește în inimile noastre și vă vom aminti mereu în rugăciunile noastre.

Nevoia esențială a misiunii și care ne presează cel mai mult este accesul la apa curată potabilă. Pentru aceasta este nevoie să săpăm o fântână pe noul teren, astfel încât să avem apă pentru nevoile orfelinatului. Noul teren cumpărat se află la o distanță de câțiva metri de locul pe care locuim cu chirie. În acest fel ne va fi mai ușor să luăm apă și să o folosim la actualul nostru centru, înainte de a ne muta pe terenul nou achiziționat. De asemenea, va fi în beneficiul nostru chiar înainte de a obține fonduri pentru construirea de locuințe permanente. În prezent, datorită perioadelor persistente de secetă din Kenya, trebuie să parcurgem o distanță de câțiva kilometri pentru a putea lua apă. Proiectul legat de forarea unui puț este urgent și ne va costa în jur de $20.000.

Continuați să donați aici pentru a ne ajuta să începem reconstruirea Centrului de Misiune Sfânta Irina.

În Hristos, al dumneavoastră

Părintele Constantinos Eliud Muthiru

Misiuni kenyene, Centrul de Misiune St Irene