Educația deschide o lume necunoscută anterior

iulie 16, 2018

Ați încercat vreodată să NU citiți un cuvânt sau să NU recunoașteți o literă a alfabetului?

Ați văzut vreodată mere pe o masă NEŞTIIND numărul lor; de exemplu, trei sau patru?

Încercați să vă imaginați cum ar fi să nu puteți decoda lumea din jurul vostru. Deși trăim într-o lume care folosește imagini pentru a ne călăuzi în timp ce călătorim într-o anumită zonă, fiind capabili să citim semnele și să numărăm distanța este esențial pentru ca noi să putem funcționa în întregime.

Deschiderea unei lumi care anterior a fost necunoscută este posibilă din cauza unui sistem de educație prin care am fost învățați elementele de bază ale citirii, scrisului şi matematicii. În timp ce stă pe un scaun cu o carte în mână, o persoană poate călători într-o țară străină, în spațiul cosmic sau în centrul pământului. Am învățat să ținem corect o bucată de plumb înconjurată de lemn, iar dascălul să o deplaseze pe o suprafață în forme coerente (scrisul). Fiecare copil, din întreaga lume, indiferent de circumstanțele sale, merită și are dreptul la o educație de bază.

Școlile primare ortodoxe kenyene pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani creează această bună fundație. De asemenea, li se oferă ocazia de a învăța despre credința creștin-ortodoxă, creând o fundaţie pe care ei pot sta în timp ce se întâlnesc cu ceea ce este adus de vânturile vieții. Ca şi adolescenți, copiii vor întâlni mesaje care sunt opuse credinței ortodoxe, mesaje care încearcă să-i îndepărteze de Una Biserică Adevărată. Îngrijirea unei școli secundare ar continua însă să solidifice acea fundație. Această școală secundară va oferi mai multe cunoștințe educaționale copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, cunoştiinţe care îi vor încuraja în continuare în viață. Aceasta este importanța îndeplinirii visului de a înființa Școala Secundară Sfântul Ioan Maximovici.

Putem da multora lucruri vrednice în viață. Pe măsură ce ne străduim să construim Africa Ortodoxă prin înființarea Școlii Secundare Sf. Ioan Maximovici din Kenya, vă rugăm să luați în considerare a sprijini acest demn proiect. Vă rugăm să faceți o donație Africii Ortodoxe dând clic aici și marcând donația drept „St. John Maximovitch Secondary School”.

 

Misiuni kenyene