“Oρθόδοξο Κέντρο Αγίας Ειρήνης στην Κένυα βοηθάει οικογένειες να σταθούν στα πόδια τους ”

“Παρακαλούμε να ακούσετε το βίντεο και να μάθετε για τη δυστυχία αυτής της οικογένειας, αλλά και για το θάρρος και την πίστη που έχουν και πώς στράφηκαν προς την Ορθόδοξη Εκκλησία για βοήθεια. Ο νεαρός γιος Ιωάννης που είναι 9 χρονών πηγαίνει στο σχολείο στην Αγία Ειρήνη και επιθυμεί να γίνει ιερέας μια μέρα. Αυτός και ο μεγάλος αδελφός του Kariuki υποφέρουν και έχουν δυσκολία στη στέγαση λόγω της αναπηρίας τους. Ο μεγαλύτερος αδελφός του Ιωάννη που είναι 20 ετών δεν μπορεί να σταθεί καθόλου και ο Ιωάννης έχει πρόβλημα με το περπάτημα αλλά προσπαθεί αλλά αποθαρρύνεται. Έχοντας μόλις αρκετό για να φάει η αδυναμία στο σώμα τους γίνεται φανερή στα πόδια τους.

Πρόσφατα ο πατέρας Κωνσταντίνος επισκέφθηκε αυτή την μειονεκτική οικογένεια που εγκατέλειψε ο πατέρας τους, αφού έχασε την ελπίδα να είναι σε θέση να φροντίσει την οικογένειά του. Αυτό περύσι υπήρξε μια από τις χειρότερες ξηρασίες στην ιστορία της Κένυας. Αυτή η αρκετά μεγάλη οικογένεια με έξι παιδιά έχει μια ελπιδοφόρο μητέρα που βγαίνει να μαζεύει καυσόξυλα κάθε μέρα για να παρέχει άλλες οικογένειες φαγητό για την οικογένειά της. Ελπίζει ότι ο Kariuki θα μπορέσει να βοηθήσει και μαθαίνοντας κάποια τέχνη , ενώ κάθεται ελπίζοντας να ξεπεράσει αυτή την ανικανότητα και απελπισία.

Αρκετά από τα παιδιά, ο Ιωάννης, ο Γιώργος και ο Καμάου παρακολουθούν όλα τη Σχολή της Αγίας Ειρήνης και γνωρίζουν ότι η βοήθειά τους βρίσκεται στον Κύριο Ιησού Χριστό. Ο Ιωάννης, αν και πολύ ανήσυχος, έχει ένα μολυσματικό χαμόγελο και αγαπά να βοηθήσει τους άλλους ανθρώπους ευτυχισμένους. Η ανησυχία του φαίνεται να προέρχεται από το ότι δεν μπορεί να κάνει ό, τι πρέπει να κάνει. Υπάρχουν δύο άλλα μικρότερα παιδιά που είναι τώρα δύο νέοι στο σχολείο. Η Ορθόδοξη Σχολή Αποστολής της Αγίας Ειρήνης εξυπηρετεί 110 παιδιά με γεύματα και διδασκαλία στην εκπαίδευση και επίσης μαθαίνει για την αρχική πίστη των Αποστόλων.

Ο π. Κωνσταντίνος και η ομάδα του που έχουν την ευλογία του ορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Μακκάριου θα επισκεφθούν την οικογένεια μέχρι το τέλος αυτού του μήνα για να προσφέρουν φαγητό, ρούχα, κουβέρτες, παπούτσια, λεκάνες, μερικά καλά κρεβάτια, καλύτερο αναπηρικό καροτσάκι και ιατρική περίθαλψη. Περπατήστε μαζί του σε αυτό το ταξίδι φιλανθρωπίας, βοηθώντας τον να βοηθήσει αυτά τα μικρά παιδιά και γνωρίζοντας ότι είναι μόνο μία από περίπου 25 άλλες οικογένειες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες. Η ελπίδα και η προσευχή μας με την Ορθόδοξη Αφρική είναι ότι τουλάχιστον 25 οικογένειες θα βοηθήσουν μια άλλη οικογένεια από την Κένυα με δώρο οποιουδήποτε ποσού. Απαιτεί περισσότερα από 250 δολάρια το μήνα για να προσφέρει βοήθεια σε μια τέτοια οικογένεια, αλλά με $ 7.500 θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τις περισσότερες από τις 25 οικογένειες που υποφέρουν επίσης.

Στον κατα Ματθαίον ευαγγέλιο Κεφάλαιο 25 στίχος 40 λέει:”καὶ ἀποκριθεὶς ὁ βασιλεὺς ἐρεῖ αὐτοῖς· ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε. ” που σημαίνει “Και θα αποκριθή εις αυτούς ο βασιλεύς· “Αληθινά σας λέγω, κάθε τι που εκάματε, δια να εξυπηρετήσετε ένα από τους αδελφούς μου, που φαίνονται άσημοι και ελάχιστοι μέσα εις την κοινωνίαν, το εκάματε εις εμέ” (Ο Χριστός, ο βασιλεύς, που είναι ο Υιός του Θεού αλλά και υιός του ανθρώπου, τους πάσχοντας, τους πτωχούς και γυμνούς, αυτούς τους οποίους οι ματαιόδοξοι και υπερήφανοι περιφρονούν, τους θεωρεί αδελφούς του, τέκνα του ουρανίου Πατρός και τους περιβάλλει με όλην του την αγάπην. Δι’αυτό και κάθε βοήθειαν που τους προσφέρεται την θεωρεί ως προσφερομένην εις αυτόν τον ίδιον).”

Kάνε δωρεά στο Ορθόδοξο Κέντρο Ιερποστολής της Αγίας Ειρήνης στη διεύθυνση.

Εάν δεν μπορείτε να κάνετε δωρεά στο διαδίκτυο και χρειάζεστε μια φοροαπαλλαγή από το 501 (c) 3, μπορείτε να στείλετε στο

Orthodox Africa
5874 Orchard Hill Court.
Clifton, VA 20124 USA

Με μια  αυξανόμενη φοιτητική δύναμη και ακόμη περισσότερους νέους
φοιτητές που έχουν εγγραφεί για να ξεκινήσουν την επόμενη θητεία, το
δευτεροβάθμιο σχολείο  του Μητροπολίτη Αθανασίου συνεχίζει να
μεγαλώνει, τροφοδοτώντας τα παιδιά που διψούν για γνώση. Μια τέτοια
ανάπτυξη είναι πραγματικά μια ευλογία από τον Θεό, αν και απαιτεί
τεράστια εργασία. Τον περασμένο μήνα ξεκίνησε η κατασκευή μιας νέας
αίθουσας διδασκαλίας, δίνοντας ελπίδα στο σχολείο ότι θα έχουν το χώρο
να φιλοξενήσουν τους μαθητές τους.

Αυτό το κατασκευαστικό έργο απαιτεί δέσμευση και σκληρή δουλειά. Τα
τρακτέρ μεταφέρουν το σκυρόδεμα, τα τούβλα και την άμμο, ενώ τα
γαϊδούρια υπομένουν το βάρος. Με τα διαθέσιμα υλικά, όλοι εργάζονται
ακούραστα και είναι πρόθυμοι να ολοκληρώσουν το έργο που βρίσκεται στο
μισό του δρόμου. Ενώ το σχολείο περιμένει την αναπλήρωση των υλικών,
ευχαριστούμε  για την πρόοδό του και προσευχόμεθα για την υποστήριξη,
την αγάπη και τις προσευχές των αδελφών και αδελφών τους στο Χριστό για
να συνεχιστεί. Είναι μέσα από τα κεφάλαια που έθεσε η Ορθόδοξη Αφρική
ότι ήταν σε θέση να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο.

Η οικοδόμηση αυτής της πρόσθετης τάξης θα δώσει στους μαθητές το
περιβάλλον που χρειάζονται για να μάθουν, ένα περιβάλλον που θα τους
επιτρέψει να ευδοκιμήσουν σε όλες τις περιοχές του προγράμματος
σπουδών. επιστήμες, ανθρωπιστικές επιστήμες, γλώσσες και θρησκευτικές
σπουδές.

Ο κ. Ιούλιο; Kiprotich, Βοηθός Διευθυντής αναφέρει: «Ήταν χαρά  να
δούμε περισσότερα παιδιά να φωτίζονται με μια εκπαίδευση, καθώς είναι
το μόνο φως που το αφρικανικό παιδί θα γνωρίσει και θα καταλάβει την

αγάπη μας για τον Ιησού Χριστό.Ο Χριστός. “Προσθέτει,” Το σχολείο είναι
ένας κήπος και ο δάσκαλος είναι ένας κηπουρός  και ο φοιτητής είναι
ένα τρυφερό φυτό, επομένως ο δάσκαλος παρέχει κοπριά και νερό στο
εργοστάσιο προσφορών για το εργοστάσιο να κάνει την εργασία της
καλλιέργειας εάν υπάρχει γη . Η τάξη είναι ένα από τα εργαλεία
μάθησης που παρέχει το απαραίτητο περιβάλλον για τον εκπαιδευόμενο.

Ο Ιούλιος και οι δάσκαλοι κάνουν τέτοιες θυσίες και ζητούν τη βοήθειά
σας για να εξασφαλιστεί ότι έχουν μια τάξη για τους νέους μαθητές να
αρχίσουν  το σχολείο.