Χτίζοντας χιτώνα για 180 όρφανα

March 19, 2019

Το Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο και Σχολείο  του Αγίου Βαρνάβα έχουν 180 παιδιά που φροντίζουν. Αυτή η φροντίδα περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για κάθε παιδί: τα δύο καλά γεύματα την ημέρα (εκείνοι που θα πεινάσουν  το Σαββατοκύριακο τρέφονται επίσης τα Σαββατοκύριακα επίσης), φροντίζοντας τις ιατρικές ανάγκες τους, εκπαιδευοντας τους, διδάσκοντας τους για την Ορθόδοξη πίστη και την ελεύθερη διάθεσή τους για  βάπτισμα. Τα περισσότερα από τα ορφανά παιδιά που εκπαιδεύονται εδώ αποφασίζουν ελεύθερα να βαφτιστούν και η εκκλησία μεγαλώνει γρήγορα.

Τα περισσότερα από τα παιδιά είναι ορφανά (109) – που σημαίνει ότι οι γονείς τους είναι νεκροί ή έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν για αυτούς. Τα περισσότερα παιδιά επιβιβάζονται σε νοικοκυριά, διαφορετικής ποιότητας. Μόνο 20 αγόρια ζουν στο ορφανοτροφείο. Ορισμένα από τα σπίτια αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως ελεύθερη εργασία, και με τόσα πολλά σπίτια, μπορεί να υπάρχουν χειρότερα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο να το ξέρεις, γιατί υπάρχει ελάχιστη εποπτεία από το κράτος.


Λόγω αυτών των παιδιών και του κινδύνου που ενυπάρχουν, σε συνεργασία με την “Ορθόδοξη Αφρική” σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε ενα κοιτώνα, στην γη που έχει αγοράσει το Ορφανοτροφείο και έσκαψε καλά. Αυτή η γη χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως σχολείο, έτσι υπάρχουν τα κτίρια για τις τάξεις. Ο πατέρας  Mεθόδιος εκτιμά ότι η κατασκευή ενός κοιτώνα για να στεγάσει 180 (!) Παιδιά θα κοστίσει το πολύ, $ 45.000 . Αυτό το ποσό δεν είναι μεγάλο στη Δύση, και μερικοί άνθρωποι έχουν φορτηγά που κοστίζουν περισσότερο από αυτό! Ειναι μια περιουσία για την Κένυα.

Ένας «ιδρυτής» του κοιτώνα ορφανοτροφείου είναι αυτός που χορηγεί ένα παιδί, για $ 250. Χρειαζόμαστε 180 Ιδρυτές για να φτιάξουμε το Κοιτώνα. Ο καθένας που δίνει οποιοδήποτε άλλο ποσό είναι ένας «ΔΗΜΟΣΙΟΙ» και ο π. Μεθόδιος (Πρύτανης του Αγίου Βαρνάβα) και ο π. Σεραφείμ Όλλαντ (Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, McKinney Texas) έχουν υποσχεθεί ότι θα τιμούμε όλους τους ΙΔΡΥΤΕΣ και τους Δωρητές  και τους άμεσους οικογένεια (σύζυγος, παιδιά), είτε ζωντανοι είτε είναι νεκροί, σε κάθε λειτουργία – στο Νότιο Kinangop, στην Κένυα και στο McKinney Texas USA, για πάντα.


Ο χρόνος δεν είναι χρήμα εδώ – είναι ασφαλή ή μη ασφαλή παιδιά.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο το συντομότερο δυνατό ώστε για να  είναι ασφαλή τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να είναι ασφαλή, να έχουν αρκετή τροφή για φαγητό, να έχουν συντροφικότητα και πρότυπα, και να διδάσκουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Κάθε μέρα χωρίς κοιτώνα θα είναι μια επικίνδυνη μέρα για ένα από αυτά τα παιδιά, καθώς και για τα υπόλοιπα που δεν γνωρίζουμε ακόμα, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να τα φροντιζουμε και να τα διδάσκουμε.

Έχουμε πολλά σχέδια μετά την κατασκευή του κοιτώνα. Υπάρχει αρκετό νερό από την γεώτρηση ώστε ο Άγιος Βαρνάβας να έχει αρκετό νερό για να ποτίσει τις καλλιέργειές του (αυτό είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της ξηρασίας στην Κένυα, όταν οι καλλιέργειες μπορεί να αποτύχουν λόγω έλλειψης βροχής) και να παρέχουν όλες τις ανάγκες νερού για τα παιδιά και το προσωπικό, αλλά και την πώληση νερού. Υπάρχει αρκετή γη που προσβλέπουμε στην παροχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του παιδικού φαγητού. Αφού κατασκευάσουμε ένα θερμοκήπιο (άλλο απαραίτητο μέρος του σχεδίου μας, επειδή  βρισκόμαστε σε τόσο μεγάλο υψόμετρο ότι υπάρχουν περιστασιακές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως προκαλούν την αποτυχία της βασικής καλλιέργειας, του αραβοσίτου), είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε περισσότερα από αρκετά τρόφιμα και επίσης να είναι σε θέση να πωλούν τρόφιμα στην αγορά. Σχεδιάζουμε επίσης όχι μόνο να παρέχουμε δωρεάν εκπαίδευση στα ορφανά και τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο στην περιοχή, αλλά και να είναι μια επιθυμητή σχολή για γονείς από την πόλη να στέλνουν τα παιδιά τους για επιβίβαση και εκπαίδευση. Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές πράγμα στην Κένυα και τα παιδιά που πληρώνουν, μαζί με το νερό , αλλά και την επιθυμητή εκπαίδευση για τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι σε θέση να πληρώσουν δίδακτρα.αλλά αλλά και την επιθυμητή εκπαίδευση για τα παιδιά των οποίων οι γονείς μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα.

Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια τώρα, αλλά το σχέδιο είναι ότι στο μέλλον θα σταματήσουμε να ζητάμε τα φυλλάδια και να είμαστε εντελώς αυτοσυντηρούμενοι. Φυσικά, η αυτονομία είναι ένα ταξίδι που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια και ζητάμε από εκείνους που ενθουσιάζονται από το όραμά μας να αποτελέσουν μέρος αυτού του ταξιδιού.

Μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε για τη δωρεά σας (μπορείτε να παραλείψετε το ποσό εάν το επιθυμείτε) και να μας στείλετε τα ονόματα της άμεσης οικογένειας (σύζυγος και παιδιά), ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υπόσχεσή μας να προσευχηθούμε γι ‘αυτούς την υπόλοιπη ζωή μας. Το ποσό της δωρεάς σας, ακόμα και τα ονόματά σας, θα παραμείνει ανώνυμο σε οποιονδήποτε άλλο, αλλά θα ξέρουμε για σας, έτσι μπορούμε, με βαθιά ευγνωμοσύνη, να προσευχόμαστε για σας.

Αυτό είναι το μόνο που έχουμε να σας προσφέρουμε, αλλά είναι πολλά. Φυσικά, αν συνεχίσετε με τον π Μεθόδιο, τον Ιερέα Σεραφείμ ή την Ορθόδοξη Αφρική, θα δείτε πολλές ενημερώσεις για τον Άγιο Βαρνάβα και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα – παιδιών που τρέφονται, μορφώνονται και είναι ασφαλή. Θυμηθείτε επίσης να προσευχηθείτε για την αποστολή.

Σύνδεσμος εφοδιασμού με κουμπί δωρεάς: https://web.facebook.com/donate/387542218460795/

Orthodox Africa:

Priest Methodius Kariuki

St Barnabas Orthodox Orphanage & School,

info@orthodoxmissionkenya.org

+254 720 222512

FB: Abbah JM Kariuki

Priest Seraphim Holland

St Nicholas, Orthodox Church, McKinney TX USA – http://www.orthodox.net

seraphim@orthodox.net

+011 972-658-5433

FB: ”Seraphim Holland”

WhatsApp: ”Priest Seraphim Holland”

St Nicholas email list: http://groups.google.com/group/saint-nicholas-orthodox-church

Νέα