Πόσο δύσκολο είναι να είσαι ιεραπόστολος;

December 10, 2017

Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο, ο πατέρας Χριστόφορος Walusimbι, να έχει εργαστεί για 34 χρόνια για να χτίσει το ναό του στον Ευαγγελισμό; Μόνο, κρύο, ζέστη , κουρασμένος, πεινασμένός – συχνά αυτό που θα θεωρούσαμε αυστηρό ρυθμό είναι αυτό που οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Αφρική κανονικά θα αποκαλούσαν ένα πλήρες γεύμα.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν 70χρονο ιερέα να περπατήσει μέχρι ένα λόφο 91 μέτρων με κινητήρα βάρκας 40 ίππων στον ώμο του;

«Είμαι κουρασμένος», μου είπε. «Είμαι τόσο ευγνώμων για τις προσευχές σας».

Έχει μεγάλη διαρροή προβλήματα με τον τρούλο της Εκκλησίας και πάνω του πηγαίνει. “Χρειαζόμαστε πολλά για να επισκευάσουμε τον τρούλο !”

Πρόσφατα, μέσω της γενναιοδωρίας της Ορθόδοξης Αφρικής, ο πατέρας Χριστόφορος έλαβε μια νέα μηχανή 40 ίππων. Επειδή ένας από τους επιβάτες μετέφερε ψάρια μικρότερου μεγέθους από τον κανονισμό, οι στρατιώτες πήραν τον κινητήρα του για τον οποίο έπρεπε να πληρώσουν μια σημαντική δωροδοκία και στη συνέχεια έκλεψαν τις προπέλες. Ο πατέρας κοιμήθηκε στο έδαφος !!!

Μπορεί να είναι δύσκολο για μας να καταλάβουμε, αλλά δύο προπέλες αξίζουν περίπου 200 Ευρώ το οποίο είναι διπλάσιο ετήσιο εισόδημα για έναν φτωχό ψαρά.

Είστε οικοδόμος; Θα μπορούσατε να μετατρέψετε ένα μεταλλικό δοχείο 6 κυβικών μέτρων σε ξενώνα; Είστε πλούσιοι; Θα μπορούσατε να αγοράσετε και να στείλετε ένα μικρό φορητό σπίτι από την Κίνα στο νησί της Μπουκάσα; Αυτό θα επέτρεπε στην ενορία του πατέρα να είναι αρκετά αυτοσυντηρούμενη.

Στο ελάχιστο, μπορούμε όλοι να προσευχθούμε. αλλά σίγουρα μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την Εκκλησία της Γενήσεως , θα μπορούσαμε να σκεφτούμε αυτόν τον θεϊκό ιερέα που κοιμόταν στο έδαφος, την Αγία Γη της Ορθόδοξης Αφρικής.

Για να υποστηρίξετε την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Ευαγγελισμού στην Ουγκάντα, την Αφρική, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες δωρεάς εδώ

 

Νέα, Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού