(πρόγραμμα Κοτόπουλο) και γενέθλια

January 28, 2019

Με τη χάρη και το έλεος του Κυρίο, η ζωή στο νησί Μπουκάσα, στην Ουγκάντα ​​είχε αρκετές δράσεις.

            Στις 12 Ιανουαρίου ο πατέρας Χριστόφορος γιόρτασε τα 71α γενέθλιά του! Ο Θεός να του χαρίζει πολλά και ευλογημένα χρόνια! Όπως όλοι μας, παρά τους αγώνες και τις περιοδικές ασθένειες, τόσο ο πατέρας Χριστόφορος όσο και η Ματούσκα είναι υγιείς». “Είμαι κουρασμένος “καθώς και “είμαι τόσο ευγνώμων για τις προσευχές σας” ήταν τα λόγια του. Χάρη στις θερμές προσευχές σας, οι δύο τους συνεχίζουν να εργάζονται στον αμπελώνα του Κυρίου, που είναι είναι η ενορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

πρόγραμμα Κοτόπουλο συνεχίζει να προχωράει, με 300 πτηνά να φθάνουν στο νησί. Τ’αυγά και τα κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής, καθώς και οι χοίροι παρέχουν δίνουν κάπιοο εισόδημα. 

[Εισαγωγή σύνδεσμος με την προηγούμενη ιστορία: https://orthodoxafrica.org

Ευαγγελισμός

Οι Ορθόδοξοι ενορίτες και οι γείτονες τους δεν θα χρειαστεί να ταξιδεψουν μακριά για τις προμήθειές τους.Τα κοτόπουλα είναι προσωρινά προστατευμένο σε αυτό το κτίριο. * [Instert Images,temporarychickenshelter] 

Ο υιός του πατρός Χριστιφόρου, ο Νικόλαος Ntege φτιαχνει  τσιμεντότουβλα που θα χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση ενός βελτιωμένου πτηνοτροφείου.


Μέχρι στιγμής,ο Ntege Nicholas έχει καλουπώσει 450 τούβλα (15 σάκοι τσιμέντου αποδίδουν 30 τούβλα).Ο πατέρας Christopher ανέφερε τα εξής :”Έχουμε ήδη αγόρασει 7 φορτώματα άμμου. Κάθε φόρτωμα στοίχίζει 90.000 δολάρια Ουγκάντας​​(ισότιμο με 24.30 δολάρια ΗΠΑ). Εμείς χρειαζόμαστε ακόμα 2 φορτώματα άμμου και 5 σάκκους τσιμέντου. Μπορεί να προοδεύουν αργά, αλλά το έργο είναι πραγματικό. “Για εμάς(τους κατοίκους των ΗΠΑ) 24,30 δολάρια δεν φαίνονται και πολλά – εξάλλου, εσείς έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε δύο εισιτήρια κινηματογράφου για  27.00 δολάρια ΗΠΑ και να μην σας νοιάξει! Στα χρήματα αυτά δεν περιλαμβάνεται η μετακίνηση πρός τα εκδοτήρια! Έως τα τέλη Ιανουαρίου ευελπιστούμε να έχουμε καλουπώσει πάνω από 1000 τούβλα, και από κει και πέρα δύναται να ξεκινήσει η κατασκευή του πτηνοτροφείου.


Ως Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η ζωή δεν διαφέρει κατ’αυτήν την άποψη.Ο ελκυστήρας(τρακτέρ)που χρησιμοποιούμε για τις μεταφορές μας είναι χαλασμένος. “Χρειαζόμαστε πολλά χρήματα για να τον επιδιορθώσουμε. Μισθώσαμε ένα φορτηγάκι για να μας δώσει μια επιπλέον βοήθεια” όπως είπε ο πατέρας Χριστόφορος.

“Έχουμε συγκεντρώσει πολλές πέτρες για τα θεμέλια. Σύντομα ξεκινάμετη θεμελίωση.Αργά ή γρήγορα θα δείξουμε τη πρόοδο μας. Και δια των προσευχών σας “.

Δεν είναι πάντα έτσι ο δρόμος – δύο βήματα μπροστά, τρία βήματα πίσω; Πολύ σύντομα, ενώ έχετε έναν καλό ρυθμό,ένα καλό ξεκίνημα για οποιοδήποτε έργο να επιτελέσετε,τότε κάτι συμβαίνει και σας πισογυρίζει.Τότε τι κάνουμε; Στρεφόμαστε προς τον Θεό μέσα από την απογοήτευση και τη θλίψη μας, ικετεύοντας τη βοήθειά Του, για να λύσει το πρόβλημα και να μας δείξει έναν δρόμο. Πάντα, το κάνει. Θα το κάνει για τον πατέρα Χριστόφορο , τη Mathuska, και τους καλούς ανθρώπους της ενορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού, αλλά και για χάρη των γειτόνων τους.


Οι δωρητές είναι ευάρεστο να στείλουν την υποστήριξή τους προς επωφελεία της Ορθοδόξου ενορίας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 

κάνονταςκλικεδώ*

Όπως πάντα, οι προσευχές σας για τον  πατέρα Χριστόφορος, την οικογένειά του και τους πιστούς ενορίτες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο νησί Bukasa είναι ζωτικής σημασίας, για αυτήν την ιεραποστολή στο «Μαργαριτάρι της Αφρικής».

Ιεραποστολική εργασία, Νέα, ορθόδοξη εκκλησία, Ουγγανικές αποστολές, Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού, Χρηματοδότες