Από το σκοτάδι στο φως – μία πέτρα τη φορά

March 18, 2018

Οι ενορίτες σε Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Bukasa νησί, στην Ουγκάντα είναι ευλογημένοι να έχει π.Χριστοφόρου Walusimbi και Matushka για τη φροντίδα, γαλουχήσει και να διδάξουν την Ορθόδοξη πίστη τους. Είναι βαθιά ευγνώμονες, όμως λόγω της εκτεταμένης φτώχειας δεν είναι σε θέση να παρέχουν οποιοδήποτε είδος εισοδήματος σε αυτούς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Εκτελεστικού μας Διευθυντή στη Βουδαπέστη τον Ιούνιο του 2017 έγραψε: “Σε αυτό το αδιαμφισβήτητο έδαφος όπου δεν υπάρχουν σύγχρονες ανέσεις, τα τελευταία 32 χρόνια οι ορθόδοξοι πιστοί έχτισαν μια εκκλησία, ένα βράχο κάθε φορά. Ακόμη και μερικές φορές φέρουν εκείνα τα βράχια πάνω σε – πολλά χιλιόμετρα – ένα βράχο κάθε φορά. Η εκκλησία έχει πραγματικά έχουν χτιστεί πάνω στο βράχο του Χριστού, όπως αποδεικνύεται από την αργή, επίπονη υπακοή και πίστη ότι αυτοί οι ορθόδοξοι και ιερέας που εμφανίζεται ως από κοινού εγείρουν ένα μεγάλο φως για να διαλύσει το σκοτεινό σύννεφο του ανιμιστικές παγανισμού”. Μια επιχείρηση μεταφοράς με βάρκα υποστήριζε την ενορία και την οικογένεια για αρκετό διάστημα. Είναι μια εξαιρετικά ανταγωνιστική επιχείρηση. Όταν το πλοίο του πατέρα Χριστοφόρου πέφτει χωρίς κινητήρα και χρειαζόταν επισκευές, οι περισσότεροι πελάτες τους πήγαν σε άλλους παρόχους μεταφορών. Είναι μια μακρά και αργή διαδικασία για να φέρει την επιχείρηση πίσω σε σημείο παροχής υποστήριξης.

Η Matushka έχει ένα μικρό κατάστημα όπου πωλεί διάφορα είδη όπως τα σπιτικά μπισκότα της και μερικά προσωπικά αντικείμενα. Αυτή και ο πατέρας Χριστοφόρου τώρα έχουν 300 κοτόπουλα που παρέχουν 8 δίσκους αυγών (2 δωδεκάδες κάθε δίσκο), το οποίο πουλάει στο κατάστημα.

Το όνειρο του πατέρα Χριστοφόρου είναι να δούμε το κτήριο της ενορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού να τελειώσει στη διάρκεια της ζωής του. Πολλά πράγματα πρέπει να συμβούν πριν από αυτό το όνειρο μπορεί να πάρει οποιοδήποτε κομμάτι της πραγματικότητας. Φέρνοντας σε εργαζόμενους σε αποστολές με ξυλουργικές και λιθοτεχνικές δεξιότητες, ισχυρές πλάτες και χέρια και προθυμία να ταξιδέψετε μακριά από το σπίτι στο κέντρο μιας άλλης ηπείρου είναι το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση του ονείρου.

Αυτό το πρώτο βήμα δεν μπορεί να συμβεί μέχρι να επισκευαστεί ο ελκυστήρας του πατέρα Christopher. Όταν τα δομικά στοιχεία μεταφέρονται στο νησί της Μπουκάσα, ο ελκυστήρας χρησιμοποιείται για να μεταφέρει τις προμήθειες από την αποβάθρα στο ακίνητο της εκκλησίας. Χρησιμοποιείται για να πετάξει πέτρες. Ο ελκυστήρας δεν λειτουργεί για περίπου ένα χρόνο.

Αυτό που είπε τότε ο πατέρας Σιλουάνου αξίζει να επαναληφθεί τώρα: “Ας ενώσουμε αυτούς τους πιστούς ανθρώπους, αφήνοντάς τους να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι στην προσευχή και τη διακονία τους στο νησί Μπουκάσα, στη λίμνη Βικτόρια της Ουγκάντα. Ελάτε μαζί μου και βάλετε τα χέρια σας στον φάρο που φωτίζει ένα πνευματικό φως σε πολλές γενιές ανθρώπων που έχουν γεννηθεί κάτω από το δαιμονικό σύννεφο παγανιστικού σκοταδιού ».

Με τη γενναιοδωρία σας, θα βοηθούσατε να τρέξετε αυτόν τον ελκυστήρα; Δώστε δωρεά στην Ορθόδοξη Αφρική και σημειώστε την δωρεά σας “Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού”. Ας ευλογηθεί η γενναιοδωρία σας!

Νέα, Ουγγανικές αποστολές, Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού