Ανασκόπηση του 2018 Αγαπητοί φίλοι της Ορθόδοξης Αφρικής,

January 3, 2019

Καλώς εχόντων των πράγματων,η χρονιά που πέρασε είχε αρκετές «συγκινήσεις»για την Ορθόδοξη Αφρική. Το τέλος του έτους, αποτελεί για μας μια ευκαιρία για ανασκόπηση, προκειμενου να διαπιστωθεί τι λειτούργησε και τι όχι. Είμαστε σε επαγρύπνηση, ως ένας οργανισμός που μεγαλώνει, με την πεποίθηση ότι θα  υπάρξουν πισωγυρίσματα ή χτυπήματα αλλά και θρίαμβοι καθόλη την πορεία μας, αλλά έχουμε βαθιά την πίστη ότι ο Θεός θα μας οδηγεί σταθερά! 

Χάρη στην αδελφική σχέση και τη γενναιοδωρία όλων αυτών που δώρησαν στην Ορθόδοξη Αφρική, μόνο για το τελευταίο έτος, κατέστει δυνατό να εμβάσουμε πάνω από 35.000 δολάρια ΗΠΑ στις αποστολές μας στην Κένυα και την Ουγκάντα! Σας περιγράφω μερικά μόνο από τα εκπληκτικά που συνέβησαν και που ο Θεός επιτρέπει μέσα από την προθυμία σας να ανοίξετε τα χέρια σας.

Φέτος υπήρξαν πολλά «πρωτεύοντα γεγονότα» στην Ορθόδοξη Αφρική. Ένα από τα σημαντικότερα για εμάς ήταν η άφιξη στην Αμερική του πατρός  Μεθοδίου Kariuki της ιεραποστολής του Αγίου Βαρνάβα στην Κένυα, εν μέσω μια εκτεταμένης περιοδείας, μιλώντας στους δωρητές μας και ενημερώνοντάς τους για το αρχικό έργο που επιτελέσθηκε με τα δώρα της αγάπης τους. Ο πατέρας Μεθόδιος διεξήγαγε εκπληκτικές  παρουσιάσεις με αποτέλεσμα να καθηλώσει όλα τα ακροατήρια από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Τέξας και απάντησε στις ερωτήσεις ανθρώπων όλων των ηλικιών, που ήρθαν να μάθουν για το πως πολλαπλασιάζει ο Θεός τη βοήθειά τους στην Κένυα και την Ουγκάντα,μέσω της Ορθοδόξου Αφρικής.

Πολλοί άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για να συνεργαστούν μαζί μας για πρώτη φορά και άλλοι ήταν αποφασισμένοι ακόμη και να έρθουν να επισκεφθούν την αποστολή στην Αφρική για να βοηθήσουν επιτόπου! Δυστυχώς έπρεπε να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα  Μεθόδιο με το πέρας της επίσκεψής του. Ήταν ταπεινός και ευγνώμων για την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί και να μοιραστεί εμπειρίες σχετικό με το έργο επιτελείται στην Αφρική, αλλά και ανυπόμονος να επιστρέψει στην οικογένειά του και τα παιδιά της Αποστολής του Αγίου Βαρνάβα,ώστε να συνεχίσει το έργο που επιτελεί με τη βοήθεια της οικογένειά του ακαταπαύστως καθημερινά.

Η ιεραποστολή του Άγίου Βαρνάβα ήταν σε θέση να αποκτήσει γη και να κατασκευάσει πηγάδι  για καθαρό νερό. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα πιο πέρα για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους να αποκτήσουν ένα σχολείο που δέχεται μαθητές που πληρώνουν, για να στηρίξουν τους φοιτητές οι οποιοι δεν έχουν να πληρώσουν! Χαίρομαι που βλέπω τόσα πολλά καλά πράγματα να συμβαίνουν! Ξεκίνησαν επίσης το κτίσιμο ενός ξενώνα. Αν επιθυμείτε να επισκεφθείτε στο μέλλον τον π. Μεθόδιο αυτός θα είναι ευτυχής να έχει επισκέτες!

Τον Ιούλιο όπως σας αναφέραμε, ότι σε συνεννόηση και με την ευλογία του σεβασμιωτάτου Επίσκοπου Αθανασίου Ακούντα παραγγέλθηκε από την Ιαπωνία ένα βανάκι 17 θέσεων για τη μητρόπολη Κισούμου και Δυτική Κένυας.Η χρήση του θα συμβάλλει στη συνεχή αειφορία και την υποστήριξη των αναπτυσσόμενων ιερααποστολών τους. Θα χρησιμοποιήσουν το φορτηγάκι ως υπηρεσία ταξί για να παράγουν άμεσα εισόδημα για τις ιεραποστολές τους. Προβλέπονται από $500.00 έως $ 1000.00 το μήνα κέρδη μετά από έξοδα που είναι: καύσιμα, έξοδα οδηγού και συντήρηση.Τα κέρδη θα μπορούν να δοθούν απευθείας σε αυτές τις ιεραποστολές!

Τα νέα για την ιεραποστολή του Αγίου Νικολάου στη Μπουκάσα της Ουγκάντα ​​είναι πολύ συναρπαστικά! Παρά τις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισαν, με τη βοήθειά σας που ήταν πάνω από 9500,00 δολάρια, έγινε κατορθωτό να ξεκινήσει ένα  πρόγραμμα πτηνοτροφίας που θα βοηθήσει την αποστολή στην προσπάθειά για μακροπρόθεσμο αειφόρο εισόδημα!

Πολλοί από εσάς χρησιμοποιήσατε την πλατφόρμα  Network for Good για να χρηματοδοτήσετε τις πρωτοβουλίες που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο έτος. Αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη χρήση του PayPal για δωρεές από τον ιστότοπο καθώς από τους Fundraisers του Facebook που συνεχίσαμε να χρησιμοποιούμε. Αυτό το σχήμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας.

Οι δωρεές μπορούν επίσης να παραληφθούν μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση:

OrthodoxAfrica
5874 Orchard Hill Ct.

Clifton, VA 20124

United States

Παρακαλείστε να σημειώσετε με σαφήνεια το σκοπό της δωρεάς σας στο πεδίο σημειώσεων, αν έχετε υπογράψει μια επιταγή ή μια χρηματική εντολή. Θα είμαστε ευγνώμονες για την υπομονή σας σε αυτή τη μετάβαση!

Ανέφερα νωρίτερα ότι το τέλος του έτους είναι μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση και ανασκόπηση ώστε να δούμε τι πράγματι συνέβη και να είμαστε ευγνώμονες όχι μόνο για τους θριάμβους, αλλά και για τα «χτυπήματα» που αναφέραμε επίσης. Πώς αλλιώς μπορούμε, ως άνθρωποι του Θεού, να μεγαλώσουμε σε χάρη; Το Νέο Έτος είναι επίσης η ευκαιρία μας να κοιτάξουμε μπροστά: δηλαδή να δούμε τα αιτήματα των ιεραποστολών με τις οποίες συνεργαζόμαστε, με το πώς ευχόμαστε και ελπίζουμε να συνεργαστούμε μαζί τους και να κάνουμε αυτά τα όνειρα πραγματικότητα, αν επιτρέψει ο Θεός. Έχετε αναλογιστεί το μέλλον στο νέο έτος, αγαπητοί; Εάν δεν έχετε εξετάσει ακόμη φέτος πώς θα μπορούσατε να υπηρετήσετε άμεσα τον Κύριο και να δείτε τον καρπό του έργου των χειρών σας, θα μπορούσατε  να συνεχίσετε ή να ξεκινήσετε να συνασπίζεστε με την Ορθόδοξη Αφρική στην προσευχή και την οικονομική στήριξη;

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για όλες τις προσευχές και την υποστήριξή σας και ανυπομονούμε να ενώσουμε τα χέρια μαζί σας καθώς μεγαλώνουμε με δυσκολίες και θριάμβους.

Διαλαλούμε Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Με εκτίμηση,

Το προσωπικό και οι εθελοντές της Ορθόδοξης Αφρικής

Νέα