Φίλοι, εδώ είναι το άρθρο για αυτή την εβδομάδα

February 5, 2018

Ζητώ συγγνώμη και πάλι για την καθυστέρηση. Ελπίζω να επανέλθω σε ένα καλύτερο πρόγραμμα τώρα που ο σύζυγός μου και εγώ μετακομίσουμε στο νέο μας σπίτι.

Επιστολή του Διευθυντή του Κέντρου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης Αγαπητοί φίλοι και οικογένεια, Σας ευχαριστούμε που υποστηρίξατε το Ορθόδοξο Κέντρο Αποστολής της Αγίας Ειρήνης και το Ορφανοτροφείο και κάνατε αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα! Σας αγαπάμε τόσο, τόσο πολύ! Είχε πάντα το όνειρό μου να έχω μόνιμο σπίτι για τα ορφανά στο Κέντρο Ορθοδόξου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης & Ορφανοτροφείο. Αυτό το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα για εμάς ως Κέντρο Ορθοδόξου Αποστολής. Ως αποτέλεσμα των δωρεών και των προσευχών σας, καταφέραμε να αγοράσουμε 1 1/4 στρέμματα γης για την ανέγερση μόνιμων κατοικιών για την παροχή μόνιμης κατοικίας στα ορφανά παιδιά. Ήμασταν σε θέση να αγοράσουμε 3 στρέμματα αρκετά μεγάλα για να στεγάσουμε όλα τα ορφανά. Υπήρχε αρκετή γη που τα παιδιά έχουν μια μεγάλη παιδική χαρά, και μια άλλη θέση για να χτίσει περισσότερους κοιτώνες και αίθουσες διδασκαλίας για να στεγάσουν και να διδάξουν τους μαθητές. Ανυπομονούμε να αγοράσουμε τα υπόλοιπα 13/4 στρέμματα στο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι με τη βοήθειά σας μπορούμε να διατηρήσουμε και να φροντίσουμε πλήρως τα παιδιά. Ωστόσο, εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε κεφάλαια για την οικοδόμηση αυτής της γης και την περαιτέρω ανάπτυξή της για την αύξηση των ζώων και των καλλιεργειών και για τη δημιουργία εισοδήματος. Ελπίζουμε να γίνουμε αυτοσυντηρούμενοι και να επεκτείνουμε το ορφανοτροφείο μας για να παρέχουμε περισσότερα παιδιά. Θέλουμε επίσης να προσφέρουμε τρόφιμα, καταφύγια, εκπαίδευση και να τα φέρνουμε στην πληρότητα μιας ζωής στον Χριστό.

Αυτή τη στιγμή ενοικιάζουμε μήνα σε μήνα και δεν είναι εύκολο. Πολλές φορές είμαστε κοντά να μην έχουμε αρκετά χρήματα για ενοικίαση και φαγητό. Παρακαλώ προσεκτικά να μας βοηθήσετε με αυτό. Είμαστε πάντοτε ταπεινωμένοι από οποιοδήποτε μικρό ποσό που μπορείτε να διαθέσετε. Δεν γνωρίζουμε την κατάστασή σας, αλλά προσευχόμαστε ότι ο Θεός θα βελτιώσει τις περιστάσεις σας στη ζωή και ότι θα είστε ευλογημένοι με την ίδια χαρά που είμαστε όταν λάβουμε τα δώρα σας. Η αγάπη ζει στις καρδιές μας για σας και θα θυμόμαστε να προσευχόμαστε συνεχώς για σας.

Η πιό πιεστική και ουσιαστική ανάγκη της αποστολής είναι να έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Για να το πετύχουμε, πρέπει να βρούμε μια τρύπα / φρεάτιο στη νέα γη για χρήση στο ορφανοτροφείο. Η πρόσφατα αγορασθείσα γη είναι λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που ενοικιάζουμε σήμερα. Αυτό θα μας διευκολύνει να χρησιμοποιήσουμε το νερό στο σημερινό κέντρο πριν μετακινηθούμε στην πρόσφατα αγορασμένη γη. Θα είναι επίσης πολύ ωφέλιμο για εμάς, ακόμη και πριν λάβουμε κεφάλαια για την κατασκευή μόνιμων δομών. Επί του παρόντος, λόγω των συνεχών ξηρών ξόρκων στην Κένυα, συνήθως φέρουμε νερό πολλά χιλιόμετρα μακριά. Το έργο της τρύπας είναι επείγον και θα μας κοστίσει περίπου 20.000 δολάρια.

Συνεχίστε να δωρίζετε εδώ για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την ανακατασκευή του Κέντρου Αποστολής της Αγίας Ειρήνης.

Πατέρας Κωνσταντίνος Ελιούντ Μουθίρου

Κένυαν αποστολές, Κέντρο αποστολής της Αγίας Ειρήνης