Τα παιδιά χρειάζονται καθαρό νερό

February 18, 2018

Μέσα στο σχηματισμό της κοιλάδας του Μεγάλου Ριφτ, περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο στα Νότια της Κένυας – ο Πατέρας Μέθόδιος μπορεί να βρεθεί να φροντίζει τα παιδιά του Ορφανοτροφείου και του Σχολείου του Αγίου Βαρνάβα. Σε μια δεδομένη ημέρα, οι 175 φωνές γεμίζουν την άλλη ήσυχη περιοχή. Μερικά από αυτά τα παιδιά έχουν χάσει έναν ή και τους δύο γονείς. Όλοι έχουν πληγεί από τη φτώχεια. Αλλά για όλους όσους παρακολουθούν, ο Άγιος Βαρνάβας τους προσφέρει ελπίδα μέσω της εκπαίδευσης, της υποτροφίας και του Ορθόδοξης εκλλησίας Αυτό που δεν μπορεί να τους προσφέρει είναι καθαρό πόσιμο νερό .

Επί του παρόντος, το πηγάδι είναι μια βαθιά τρύπα γεμάτη από βρόχινα ύδατα που περιβάλλεται από έναν αυτοσχέδιο φράχτη. Σε βίντεο, ο Πατέρας Μέθόδιος δείχνει πώς χρησιμοποιούν το “πηγάδι” .. Περπατάει πάνω του και στο γόνατό του γονατίζει στο έδαφος, σταθεροποιείται στο έδαφος για να αποφύγει την πτώση και βυθίζει ένα λευκό, πλαστικό κουβά που συνδέεται με σχοινί το νερό. Μετά από αρκετές προσπάθειες για να πάρει τον κάδο όσο το δυνατόν περισσότερο, το βραβείο είναι λασπώδες και μολυσμένο νερό.

Η άλλη επιλογή είναι να ταξιδέψετε 12 χιλιόμετρα μακριά σε ένα ρεύμα, όπου αρχίζει η εργασία του να το συλλέγει και να το μεταφέρει πίσω. Ενώ τουλάχιστον αυτό το νερό δεν είναι στάσιμο, δεν θα έρθειως πόσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς οτι δεν έχει εύκολη πρόσβαση σε καθαρό νερό και μπορεί πραγματικά να νιώθει σαν να έχουμε πρόσβαση σε καθαρό νερό καθημερινά. Ωστόσο, για αυτούς τους φοιτητές, πολύ πέρα ​​από την αναστάτωση που πρέπει να ταξιδέψουν για να ανακτήσουν το νερό – μεταφράζεται σε έναν καθημερινό αγώνα πολύ πέρα ​​από τους κανόνες ενός μέσου μαθητή. Τους βάζει σε υψηλότερο κίνδυνο ασθενειών και ασθενειών λόγω της έλλειψης καθαρού νερού σε μια περιοχή όπου υπάρχει μικρότερη πιθανότητα να πάρει την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και φροντίδα. Η λύση είναι αρκετά απλή. Μια διάτρητη γεώτρηση. Αντλία, καλωδίωση, σωληνώσεις και πύργος νερού. Ενώ το κόστος είναι $ 30.000, η ​​αξία που παρέχει στη ζωή αυτών των παιδιών είναι ανυπολόγιστη.

Στον Ματθαίο 25:35, μας υπενθυμίζει τη σημασία του να δώσουμε για να φροντίσουμε ο ένας τον άλλον, για όποιον είναι πεινασμένος, διψασμένος, άρρωστος και σε ανάγκη. “… ἐδίψησα, καὶ ἐποτίσατέ με, …” Βρείτε το μέσα στον εαυτό σας για να δώσετε. Μια δωρεά για το πηγάδι είναι μια ευκαιρία να κάνουμε μια πραγματική και αξιόλογη διαφορά για τα παιδιά του Αγίου Βαρνάβα. Δωρίστε εδώ. Θυμηθείτε τα λόγια του Κυρίου μας: “… Αληθινά σας λέω, ό, τι κάνατε για το λιγότερο από αυτούς τους αδελφούς και τις αδελφές μου, κάνατε για μένα”.

Κένυαν αποστολές, Ορφανοτροφείο και Σχολείο του Αγίου Βαρνάβα