Τα καλά νέα

May 2, 2019

Θυμάσαι τι κάνατε 2 Φεβρουαρίου 2018; Εάν γεμίζετε το μυαλό σας προσπαθώντας να θυμηθείτε κάποιο εξαιρετικό γεγονός, δεν θα είστε μόνοι. Μια αναζήτηση για τίτλους της ημέρας έρχεται σε άσχημη απόσταση από οτιδήποτε θετικό σε μεγάλους τίτλους. Ας αλλάξουμε αυτό; Εδώ είναι μερικά καλά νέα για εκείνη την ημέρα! Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 ο ορθόδοξος ιερέας, Αιδεσιμότατος π Ιεζεκίας  Τζόνσον Otara, παρουσιάστηκε με μια μοναδική πρόκληση από τη σύζυγό του, παπαδιά Ειρήνη Μοraa. Η παπαδιά Ειρήνη ενθάρρυνε τον πατέρα Εζέζια να αρχίσει τη δουλειά με τα ορφανά τα όποια είναι γύρω τους. Στο εκκλησιαστικό συμβούλιο για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Rigena, όπου ο πατέρας είναι ο ενοριακός ιερέας, εντόπισε 12 ορφανά που είδαν τακτικά να περπατούν γύρω από την περιοχή κοντά στην εκκλησία, καθώς και από τους δρόμους της  Nyamarambe και την πόλη Riosiri.

 

Η ενορία άρχισε να πραγματοποιεί ποιμαντικές επισκέψεις στα σπίτια όπου ζούσαν αυτά τα παιδιά και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι από τους γονείς και τους κηδεμόνες τους είχαν πεθάνει λόγω του HIV / AIDS, της χερσαίας ελονοσίας ή των οδικών ατυχημάτων. Άλλες τραγικές συνθήκες είχαν τα παιδιά από χωρισμένες οικογένειες και δυστυχώς, κορίτσια που δεν μπορούσαν να παντρευτούν εξαιτίας της φτώχειας και είχαν παιδιά εκτός γάμου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περισσότερα αγόρια και κορίτσια να ζουν στους δρόμους.


Τελικά, τα παιδιά και οι κηδεμόνες τους άρχισαν να επισκέπτονται την Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Πέτρου Rigena. Η ενορία άρχισε να τροφοδοτεί αυτά τα παιδιά και τους άλλους με εκκλησιαστικές προσφορές και δωρεές καθώς και με τη βοήθεια μελών της κοινότητας που υποστήριζαν το φιλανθρωπια  που η ενορία άρχιζε να διεξάγει.

Τον Ιούνιο του 2018, με τις ευλογίες του πρόσφατα κεκοιμένου  και αγαπημένου επίσκοπο Αθανάσιο Ακούντα, ο ναός βάφτισε 62 νέα μέλη στην εκκλησία. Κατά τη διάρκεια του βαφτίσματος, η κυβέρνηση της Κένυας πρόσθεσε 2 ακόμη παιδιά που έκαναν συνολικά 14 παιδιά!


Ο π Εζεκίας και η Παπαδια  Ειρήνη ξεκίνησαν ένα πρόγραμμα διατροφής από το δικό τους μικρό κήπο και τα μέλη της εκκλησίας άρχισαν να παρέχουν φαγητό και ρούχα στα παιδιά. Τώρα τα παιδιά διαμένουν στην εκκλησία, με επιλεγμένα μέλη της κοινότητας και με τους κηδεμόνες τους
.

Ο π. Εζεκίας έχει δημιουργήσει μια βιώσιμη πρόταση για την εκτροφή αγελάδων για κέρδος τόσο για το γάλα όσο και για τα μοσχάρια για να πουλήσει στην αγορά. Ελπίζει ότι η εκκλησία του  Αγίου Πέτρου Rigena θα γίνει μια αυτοσυντηρούμενη αποστολή με αυτή την προσπάθεια. Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το έργο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας ή αν θέλετε να κάνετε δωρεά προς το μακροπρόθεσμο στόχο της εκκλησίας του Αγίου Πέτροθ  Rigena παρακαλούμε να κάνετε κλικ στο κουμπί δωρεάς και να σημειώσετε ότι θα επιθυμούσατε να προχωρήσετε σε αυτό το έργο!

 

Κένυαν αποστολές