Γη!

December 16, 2017

Κάθε παιδί στον κόσμο έχει ένα όνειρο, μια μυστική επιθυμία – να έχει κάτι ιδιαίτερο, ίσως ένα πόνι ή ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Ίσως ένα παιδί να ονειρεύεται να δει τον ωκεανό ή την έρημο. Πολλά παιδιά ονειρεύονται να έχουν ένα μόνιμο σπίτι, όπου τα τρόφιμα είναι άμεσα διαθέσιμα σε καθημερινή βάση, όπου είναι ξηρά και ζεστά, όπου υπάρχει κάποιος να τα φιλήσει καλή νύχτα καθώς τα πέσουν στο κρεβάτι. Ακόμη και οι ενήλικες έχουν όνειρα – να είναι επιτυχείς, να μην έχουν πόνο ή κακό, να μην έχουν χρέη ή να δώσουν στο παιδί τους την μυστική επιθυμία τους. Αυτή την εβδομάδα έγινε ένα όνειρο για τον Πατέρα Μεθόδιο, τον Διευθυντή του Ορφανοτροφείου και του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Αγίου Βαρνάβα.


Από πολύ καιρό ονειρεύτηκε ένα μόνιμο σπίτι για τα ορφανά του Αγίου Βαρνάβα. Ένα κομμάτι ιδιοκτησίας αρκετά μεγάλο για να στεγάσει τα ορφανά, το ένα με νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, αρκετά εδάφη ώστε τα παιδιά να έχουν χώρο για να τρέξουν και να παίξουν, ένα μέρος για να χτίσει περισσότερους κοιτώνες και τάξεις για να στεγάσουν και να διδάξουν περισσότερα παιδιά.

Αυτή την εβδομάδα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Λόγω της γενναιοδωρίας των Δωρητών ν της Ορθόδοξης Αφρικής, ο Πατέρας Μεθόδιος έβαλε μια προκαταβολή σε ένα (1) στρέμμα γης με μισό στρέμμα επίσης διαθέσιμο αμέσως. Έχει όλα όσα ονειρευόταν. Κτίρια που περιλαμβάνονται στην αγορά (αλλά είναι προσωρινά). Η κατάσταση δεν είναι κακή σε σχέση με τις τρέχουσες συνθήκες διαβίωσης. Απαιτούνται μικρές επισκευές. Μια μεγάλη τάφρος αποστράγγισης πρέπει να σκάψει. Μια γεώτρηση για το νερό (κόστος: $ 20.000) θα πρέπει να τρυπηθεί πριν μετακινήσετε τα παιδιά στην ιδιοκτησία.

Ιεραποστολική εργασία, Κένυαν αποστολές, Ορφανοτροφείο και Σχολείο του Αγίου Βαρνάβα, Νέα, Χρηματοδότες