Επεκτεινούμε το όνειρο μας

July 5, 2018

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι ήδη η 4η Ιουλίου. Σήμερα πολλοί από εμάς θέλουμε γιορτάσουμε με τους φίλους, την οικογένεια, μαζί με  τρόφιμα και τα πυροτεχνήματα, απολαμβάνοντας το καλοκαίρι θερμότητα. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια μακρινή στιγμή, όταν η ελευθερία που απολαμβάνουμε έπρεπε να αγωνιστεί για το θάνατο για. Μπορεί να είναι εύκολο να μην σκεφτείς τι είμαστε δεν αντιμετωπίζουν καθημερινά. Σε μια γη που είναι μακρινή για πολλούς από εμάς – την Κένυα, για για παράδειγμα, πρέπει να τεντώσουμε τη φαντασία σε μια εικόνα που ζει εκεί. Ο αγώνας για φαγητό που αισθάνονται τα ορφανά είναι κάτι που μπορούμε μόνο να φανταστούμε – αν πάρουμε το χρόνο να το κάνουμε.

Στο ορφανοτροφείο του Αγίου Βαρνάβα, ένα τυπικό γεύμα αποτελείται από ρύζι αναμεμειγμένο με τα φασόλια και τα εποχικά λαχανικά. Πίνουν χυλό σε διαλείμματα και νερό στο μεσημεριανό γεύμα. Περιστασιακά, τους δίνεται κρέας, αλλά αυτό είναι μόνο όταν υπάρχουν επαρκείς πόροι από δωρεές για την αγορά του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ορθόδοξου Αφρικανικού Βοηθού Διευθυντή στο Άγιο Βαρνάβα Ορφανοτροφείο και σχολείο στην Κένυα νωρίτερα τον Ιούνιο, μεταξύ άλλων, αυτός βοήθησε στη διανομή τροφίμων κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Τα καλά νέα είναι ότι όταν συγκεντρωθούν αρκετά χρήματα, το σχολείο ορφανοτροφείου θα είναι σε θέση να μετακινηθούν σε μια μόνιμη περιουσία που φέρνει τα ορφανά της Ο Άγιος Βαρνάβας είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να μην χρειάζεται να βασίζεστε στις δωρεές σας τρώω. Αυτό θα επιτρέψει στον π. Μεθόδιο να είναι σε θέση να παρέχει καλύτερα τρόφιμα με μεγαλύτερη διατροφή και ποικιλία.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της αυτοσυντήρησης ο στόχος της Η Ορθόδοξη Αφρική πρέπει να συνεχίσει να συλλέγει κεφάλαια για την αγορά και εγκατάσταση της σωλήνες και ηλεκτρικό ρεύμα για το πηγάδι που έχει ήδη τρυπηθεί χάρη σε τις συνεισφορές σας και τις προσευχές σας, καθώς και την επισκευή, κατασκευή και προσφορά δομές για την στέγαση και την εκπαίδευση των ορφανών και των σπουδαστών. Αυτά, μεταξύ πολλών άλλοι, είναι το επίκεντρο του π.Σιλουανου και των πολλών εθελοντών των Ορθοδόξων Αφρική.

Επίσης, αυτός είναι ο επετειακός μήνας της χειροτονίας του πατέρα του Μεθόδιο προς το κατά την οποία προσπαθεί να εμβαθύνει τις προσευχές του για τον Άγιο Το Ορφανοτροφείο και το Σχολείο του Βαρνάβα, καθώς και οποιεσδήποτε άλλες αιτήσεις προσευχής στέλνονται σε αυτόν. Ζητάει να αποσταλούν οποιεσδήποτε ειδικές αιτήσεις προσευχής αυτόν τον Ιούλιο, παρακαλώ όπως το στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@orthodoxmissionkenya.org.

Donate here.

Κένυαν αποστολές, Ορφανοτροφείο και Σχολείο του Αγίου Βαρνάβα, Νέα, ορθόδοξη εκκλησία