Γιατί να οικοδομήσουμε ένα Ορθόδοξο Γυμνάσιο στην περιοχή;

January 6, 2018

Ποιο είναι το όφελος; Υπάρχουν και άλλα σχολεία διαθέσιμα. Ποια είναι η μεγάλη υπόθεση;

Αυτό το ερώτημα προκύπτει όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε άλλες χώρες. Πολλοί γονείς και κηδεμόνες δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα με τα παιδιά τους να πηγαίνουν σε σχολεία που έχουν διαφορετικές θρησκευτικές διδασκαλίες ή είναι απολύτως κοσμικά. Εξάλλου, ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι διαφορετικός. Όλοι πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί με αρμονία, έτσι;

Παρόλο που όλα αυτά μπορεί να είναι αληθινά, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσουμε πριν από οποιοδήποτε άλλο είναι: Ποια θεμέλια θέλουμε να θέσουμε κάτω από τα πόδια των παιδιών μας πάνω στα οποία θα σταθούν για το υπόλοιπο της αιωνιότητας; Αυτός που είναι της Αληθινής Πίστεως, που διδάσκει τη μετάνοια, την ομολογία και την Αγάπη όλων; Ή αυτή που προέρχεται από τον κόσμο αυτό από τη βύθιση της άμμου; Ένα πρόσφατο άρθρο για την Πεμπουσία της 9ης Σεπτεμβρίου 2017 παρέχει μια πολύ σαφή εικόνα των οφελών του Ορθοδόξου Χριστιανισμού για τα παιδιά μας.

“”… το γενικό κλίμα και η προώθηση του εκφυλισμού εξαλείφουν την ηθική συνείδηση. Όταν τα παιδιά βλέπουν τι βλέπουν από νεαρή ηλικία, η συνείδησή τους είναι γεμάτη. Παύουν να θεωρούν το κακό ως κακό ή πόσο κακό είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρόλο που μας πειράζει να το πούμε, διαπιστώνουμε ότι έχει σημειωθεί αύξηση της εγκληματικότητας και ιδιαίτερα εκείνη που συνδέεται με τη λήψη των άλλων ανθρώπων ».”

\Η πλειοψηφία των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κένυα χρηματοδοτούνται από αυτές της προτεσταντικής, της Ρωμαιοκαθολικής ή της Μουσουλμανικής θρησκείας. Οι Ορθόδοξοι είναι μειονότητα.

Αυτές οι ομάδες χρησιμοποιούν όλα τα δυνατά μέσα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων (4) ετών του Δευτεροβάθμιας Σχολής για να μετατρέψουν τον μαθητή στον τρόπο σκέψης τους επειδή πιστεύουν ότι η Ορθοδοξία είναι λάθος.
Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά να διατηρήσουν την πίστη τους μετά το Δευτεροβάθμιο σχολείο έχει ένα Ορθόδοξο σχολείο για να παρακολουθήσουν. Αυτή είναι η σημασία της εκπλήρωσης του ονείρου εγκατάστασης του Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγίου Ιωάννη Μαξιμόβιτς.

Μπορούμε να δώσουμε πολλά αξιόλογα πράγματα στη ζωή. Καθώς προσπαθούμε να οικοδομήσουμε την Ορθόδοξη Αφρική δημιουργώντας το Δευτεροβάθμιο Σχολείο του Αγίου Ιωάννη Μαξιμόβιτς στην Κένυα, σας ζητάμε να εξετάσετε αυτό το αξιόλογο έργο με την υποστήριξή σας. Παρακαλώ δωρίστε την Ορθόδοξη Αφρική κάνοντας κλικ εδώ και σημειώστε τη δωρεά σας “St. Το Δημοτικό Σχολείο του Ιωάννη  Μαξίμοβιτς. ”

 

Κένυαν αποστολές, ορθόδοξη εκκλησία, Χρηματοδότες