Cel mai nou mesaj

octombrie 6, 2019

Ziua Recunoștinței

În numele Tatălui, şi al Fiului și al Sfântului Duh.  Amin!

 Dragii mei frați și surori întru Hristos,

 Permiteți-mi să profitez de această ocazie pentru a mulțumi tuturor celor care au sprijinit Orfelinatul și Școala Sf. Tabitha, începând cu momentul în care ne-am mutat din Kibera Slums în acest loc minunat.  Fie ca Domnul să vă binecuvânteze din belșug! De asemenea, suntem încântați să raportăm că școala noastră a fost certificată de Ministerul Educației, astfel încât elevii noștri să poată susține examenele de clasa a treia, luna viitoare.

 Aș dori, de asemenea, să profitez de această ocazie pentru a vă împărtăși progresul nostru.  Am închiriat căminele și clădirile școlilor pentru copii de când ne-am mutat în această frumoasă zonă din Butali.  Închirierea acestor clădiri a fost o cheltuială enormă și dificil de îndeplinit în fiecare lună. Doar datorită harului lui Dumnezeu și generozității voastre, am reușit să îndeplinim aceasta.

 Prin binecuvântarea răposatului nostru episcop, Sfinția Sa Atanasie, am cumpărat teren și am început să construim o casă cu trei dormitoare pentru adăpostirea copiilor.  Acum avem mai mulți copii decât această nouă aşezare poate acoperi. Slavă lui Dumnezeu!

 Prin sprijinul Africii Ortodoxe, am achitat pământul și am înregistrat titlul sub numele de Centrul Comunitar Sf. Tabitha.  În conformitate cu cerințele Ministerului Educației din Kenya, care este o realizare uriașă și marchează o perioadă uimitoare de creștere pentru Sf. Tabitha.  Acum luăm măsuri pentru a ne asigura de faptul că ne putem extinde capacitatea de a adăposti și de a educa toți copiii pe care Dumnezeu continuă să ni-i trimită.

 Avem o abordare în trei direcții pentru a îndeplini acest scop:

 1. Finalizarea construcției noii case până în decembrie, pentru a reduce chiria cheltuită pe cămin.  Costul estimat pentru acest lucru este de $ USD 7.500,00.

 2. Construirea unei școali temporare, mobiliată, pentru a reduce chiria pe care o plătim pentru sălile de clasă.  Costul estimat pentru această structură este de $ USD 5.500,00. Pentru a construi această școală, va trebui să mai cumpărăm încă doi acri, care vor costa aproximativ $ USD 1.800.

3. Construirea unei structuri mai mare pe proprietate, oentru a sprijini viitoarea creștere și pentru a evita plăți adiționale de chirie, în viitor.  Noua clădire va asigura locuințe și săli de clasă pentru mai mult de două sute de copii. Costul estimat pentru finalizarea acestei lucrări este de $ USD 450.000.

 În ultimii trei ani, Africa Ortodoxă ne-a sprijinit credincioasă misiunea.  Prin urmare, vă rog cu drag să donați prin Africa Ortodoxă pentru a ajuta la strângerea acestor bani, astfel încât visele noastre pentru aceşti copii să devină realitate.

 În numele tuturor copiilor care se află sub îngrijirea mea, vă mulțumesc foarte mult.  Fie ca Dumnezeu să binecuvânteze Africa Ortodoxă și pe toți cei ai căror generozitate va face ca acest lucru să se întâmple!

Părintele Agapios Lipesa


Alte postări recente


O respirație puțin mai adâncă - iulie 18, 2019

O respirație puțin mai adâncă Prin harul lui Dumnezeu și sub îngrijirea pastorală a părintelui Johnson Otara Hezekiah și Papadhia Irene Moraa, Orfelinatul și Şcoala din Sfântul Petru Rigina a făcut pași mici de creștere în ultimele 18 luni. Cu adevărat binecuvântările date cu puțin timp în urmă de către Episcopul acum răposat Athanasius Akunda,…

Citeste mai mult

Veștile bune - mai 2, 2019

Îți amintești ce făceai pe 2 februarie 2018? Dacă încerci să-ți spargi creierul încercând să-ți aminteşti un eveniment extraordinar, nu ai fi singur. O căutare a titlurilor din acea zi ne dă rezultate care nu au nimic pozitiv în titlurile celor mai importante ştiri. Hai să schimbăm asta, ok? Aici sunt nişte ştiri bune despre…

Citeste mai mult

Construiți un cămin pentru 180 orfani! - martie 19, 2019

Orfelinatul şi Şcoala Ortodoxă Sf. Barnaba au 180 de copii în grijă. Această îngrijire include aproape totul pentru fiecare copil: hrănirea cu două mese bune pe zi (cei care au nevoie de mâncare şi în weekend sunt hrăniți şi în weekend), având grijă de nevoile medicale, educându-i, învățându-i despre Credinţa Ortodoxă, și botezându-i. Majoritatea copiilor…

Citeste mai mult

Reflecție asupra vieții Episcopului Athanasius - ianuarie 4, 2019

"Bătrâneţile cinstite nu sunt cele aduse de o viaţă lungă, nici nu le măsori după numărul anilor. Înţelepciunea este la om adevărata cărunteţe şi vârsta bătrâneţilor înseamnă o viaţă neîntinată. Plăcut fiind lui Dumnezeu, Domnul l-a iubit şi, fiindcă trăia între păcătoşi, l-a mutat de pe pământ. A fost răpit, ca răutatea să nu-i schimbe…

Citeste mai mult