CENTRUL MISIUNEA SF NTA IRINA

În prezent, Centrul Misiunea Sfânta Irina plătește chirie pentru o mică bucată de teren pe care o folosește. Construcțiile în care copiii trăiesc și învață sunt făcute pentru uz temporar. Apa este adusă din altă parte.

Își doresc să cumpere terenul pe care îl folosesc, acest lucru oferindu-le posibilitatea de a efectua îmbunătățiri construcțiilor pe care le folosesc, dezvoltându-se astfel și un mediu favorabil procesului de învățământ.

Plănuiesc să construiască dormitoare comune pentru copiii și o zonă în care să poată fi găzduiți oaspeții care vin să viziteze misiunea . De asemenea, doresc să construiască o fântână pentru a asigura apa de care au nevoie.

Toate aceste realizări ar aduce în sufletul copiilor un sentiment de stabilitate, sentiment pe care nu l-au cunoscut niciodată. Aici  puteți citi despre „Extinderea terenului”( „Enlarging the land”).

Donați către această cauză nobilă !

Fie ca Dumnezeu să înmulțească darul dumneavoastră !

Marcați donația dumneavoastră pentru ” St. Irene Enlarging the Land” ( „Extinderea terenului la Sf. Irina”)

Povestea lor

Centrul Misiunea Ortodoxă Sfânta Irina din Kenya,  a fost înființat în luna mai a anului 2010, de către Părintele Constantinos Muthiru și soția sa, Papadia Teresa.

Părintele Constantinos și soția sa au crescut într-o sărăcie extremă și au primit educație datorită unor sponsori ortodocși. La absolvire, amândoi s-au hotărât să ofere societății ceva în schimb și astfel au ajuns să aibă grijă de cei aflați în nevoie.

assembly

Misiunea Sfânta Irina a început într-o cameră închiriată care era folosită atât ca biserică, cât și ca sală de clasă în care se țineau lecții de cateheză . În perioada de început, Papadia Teresa a avut un rol esențial, timp în care Părintele Constantinos frecventa cursurile Seminarului Makarios lll din Nairobi.

În primii 3 ani, centrul s-a dezvoltat foarte mult, devenind ceea ce este astăzi.

În prezent, Misiunea Ortodoxă Sfânta Irina oferă sprijin pentru 96 de copii vulnerabili din punct de vedere economic, social și fizic. O parte din acești copii locuiesc cu părinții care sunt bolnavi, alții sunt crescuți de persoane mai în vârstă care au un comportament abuziv, iar alții sunt complet dependenți, locuind cu persoanele angajate de misiune pentru a avea grijă de ei.

Copiilor li se oferă hrană, îmbrăcăminte, adăpost, educație, îngrijiri medicale, lecții de cateheză și îndrumare spirituală.


Planuri de viitor

Pentru a deveni o misiune autonomă, primul pas care este nevoie să fie făcut este acela de a cumpăra terenul și de a construi clădiri permanente. Își  doresc să dezvolte o comunitate ortodoxă centrată pe tratarea maladiilor spirituale și fizice ale oamenilor.


Vă rugăm, accesați website-ul lor pentru a afla mai multe informații și pentru a dona pentru nevoile lor imediate.

Puteți să donați direct către „St. Irene” ( „Sf. Irina”), apăsând butonul „donate”.

donate-button