DESPRE NOI

DESPRE NOI

img_1720-1
În toamna anului 2015, Părintele Silouan ( Brown ) , directorul și fondatorul organizației Orthodox Africa (Africa Ortodoxă) a început să caute modalități prin care să ajute, în mod personal, diferitele misiuni din Africa. Curând însă a realizat că există foarte multe înșelătorii și un om simplu nu ar putea face diferența între strigătele sincere de ajutor și cele mincinoase.

Din acest motiv, Părintele Silouan s-a hotărât să contacteze o misiune ortodoxă din Kenya, care mai fusese și în trecut, vizitată de către un alt misionar ortodox. Dar ce putea să facă pentru a-i ajuta ?

Părintele Silouan era conștient că nu îi poate ajuta, personal, cu bani, dar s-a gândit că locuind în Statele Unite ale Americii se poate folosi de tehnologia care nu este disponibilă în Kenya, cum ar fi calculatoare, acces la internet, pentru a aduce la cunoștința oamenilor, situația misiunilor din Africa.

Părintele Silouan a decis că cel mai bun mod de a ajuta misiunile este acela de a face cunoscută, în lume, povestea lor , creând un simplu website. Împreună cu o mică echipă de voluntari a creat website-ul Orthodox Africa ( Africa Ortodoxă ).

În anul ce a urmat, organizația s-a dezvoltat peste așteptările Părintelui Silouan !

Părintele Silouan a călătorit în Kenya și a asistat la botezul a zeci de credincioși, copii și adulți, s-a întâlnit cu preoții și soțiile acestora, a oferit copiilor lecții de cateheză, a ajutat la hrănirea acestora, participând efectiv la viața misiunilor.

Misiunile din Africa s-au consolidat într-o echipă condusă de un Consiliu de Administrație în Kenya. De asemenea, numărul voluntarilor din America a crescut, formându-se o echipă condusă de un Consiliu de Administrație, în America. .

Organizația Orthodox Africa aparține Statului Virginia și a fost aprobată ca organizație non-profit, în data de 5 iunie 2017.

În prezent, sprijinim misiuni din Kenya:

Biserica Ortodoxă Buna Vestire care este situată pe Insula Bukasa, în Uganda.

Obiectivul nostru este de a sprijini aceste misiuni pentru a deveni misiuni autonome, de sine stătătoare.


DESPRE SIGLA NOASTRĂ

oa-hands
Sigla noastră este reprezentată de ” mâinile Orthodox Africa „. Această fotografie care a devenit conceptul de proiectare pentru sigla noastră, a fost făcută în timpul călătoriei în Kenya, a Părintelui Silouan. Una dintre fetele botezate de Părintele Silouan, și-a așezat mâna în mâna lui și astfel a fost făcută fotografia. Părintele Silouan și fina lui spun despre această fotografie că exprimă faptul că ” suntem un singur trup, avem culori diferite, origini diferite, dar suntem uniți în Hristos „.

Această imagine și mesajul de unitate pe care îl transmite – în pofida tuturor diferențelor dintre noi – a devenit un strigăt de solidaritate pentru noi, cei din Orthodox Africa. Dragostea lui Hristos este universală, unește distanțele, depășește barierele economice, etnice și lingvistice, transformându-ne într-o singură familie. Suntem uniți de dragostea pentru Hristos, pentru biserică și pentru copiii pe care îi ajutăm.