Νέα δημοσίευση

March 19, 2019

Χτίζοντας χιτώνα για 180 όρφανα

Το Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο και Σχολείο  του Αγίου Βαρνάβα έχουν 180 παιδιά που φροντίζουν. Αυτή η φροντίδα περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα για κάθε παιδί: τα δύο καλά γεύματα την ημέρα (εκείνοι που θα πεινάσουν  το Σαββατοκύριακο τρέφονται επίσης τα Σαββατοκύριακα επίσης), φροντίζοντας τις ιατρικές ανάγκες τους, εκπαιδευοντας τους, διδάσκοντας τους για την Ορθόδοξη πίστη και την ελεύθερη διάθεσή τους για  βάπτισμα. Τα περισσότερα από τα ορφανά παιδιά που εκπαιδεύονται εδώ αποφασίζουν ελεύθερα να βαφτιστούν και η εκκλησία μεγαλώνει γρήγορα.

Τα περισσότερα από τα παιδιά είναι ορφανά (109) – που σημαίνει ότι οι γονείς τους είναι νεκροί ή έχουν εγκαταλειφθεί ή δεν έχουν τη δυνατότητα να φροντίσουν για αυτούς. Τα περισσότερα παιδιά επιβιβάζονται σε νοικοκυριά, διαφορετικής ποιότητας. Μόνο 20 αγόρια ζουν στο ορφανοτροφείο. Ορισμένα από τα σπίτια αντιμετωπίζουν τα παιδιά ως ελεύθερη εργασία, και με τόσα πολλά σπίτια, μπορεί να υπάρχουν χειρότερα πράγματα. Είναι πολύ δύσκολο να το ξέρεις, γιατί υπάρχει ελάχιστη εποπτεία από το κράτος.


Λόγω αυτών των παιδιών και του κινδύνου που ενυπάρχουν, σε συνεργασία με την “Ορθόδοξη Αφρική” σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε ενα κοιτώνα, στην γη που έχει αγοράσει το Ορφανοτροφείο και έσκαψε καλά. Αυτή η γη χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως σχολείο, έτσι υπάρχουν τα κτίρια για τις τάξεις. Ο πατέρας  Mεθόδιος εκτιμά ότι η κατασκευή ενός κοιτώνα για να στεγάσει 180 (!) Παιδιά θα κοστίσει το πολύ, $ 45.000 . Αυτό το ποσό δεν είναι μεγάλο στη Δύση, και μερικοί άνθρωποι έχουν φορτηγά που κοστίζουν περισσότερο από αυτό! Ειναι μια περιουσία για την Κένυα.

Ένας «ιδρυτής» του κοιτώνα ορφανοτροφείου είναι αυτός που χορηγεί ένα παιδί, για $ 250. Χρειαζόμαστε 180 Ιδρυτές για να φτιάξουμε το Κοιτώνα. Ο καθένας που δίνει οποιοδήποτε άλλο ποσό είναι ένας «ΔΗΜΟΣΙΟΙ» και ο π. Μεθόδιος (Πρύτανης του Αγίου Βαρνάβα) και ο π. Σεραφείμ Όλλαντ (Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, McKinney Texas) έχουν υποσχεθεί ότι θα τιμούμε όλους τους ΙΔΡΥΤΕΣ και τους Δωρητές  και τους άμεσους οικογένεια (σύζυγος, παιδιά), είτε ζωντανοι είτε είναι νεκροί, σε κάθε λειτουργία – στο Νότιο Kinangop, στην Κένυα και στο McKinney Texas USA, για πάντα.


Ο χρόνος δεν είναι χρήμα εδώ – είναι ασφαλή ή μη ασφαλή παιδιά.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε το έργο το συντομότερο δυνατό ώστε για να  είναι ασφαλή τα παιδιά. Τα παιδιά πρέπει να είναι ασφαλή, να έχουν αρκετή τροφή για φαγητό, να έχουν συντροφικότητα και πρότυπα, και να διδάσκουν την ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Κάθε μέρα χωρίς κοιτώνα θα είναι μια επικίνδυνη μέρα για ένα από αυτά τα παιδιά, καθώς και για τα υπόλοιπα που δεν γνωρίζουμε ακόμα, γιατί δεν υπάρχει περιθώριο να τα φροντιζουμε και να τα διδάσκουμε.

Έχουμε πολλά σχέδια μετά την κατασκευή του κοιτώνα. Υπάρχει αρκετό νερό από την γεώτρηση ώστε ο Άγιος Βαρνάβας να έχει αρκετό νερό για να ποτίσει τις καλλιέργειές του (αυτό είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της ξηρασίας στην Κένυα, όταν οι καλλιέργειες μπορεί να αποτύχουν λόγω έλλειψης βροχής) και να παρέχουν όλες τις ανάγκες νερού για τα παιδιά και το προσωπικό, αλλά και την πώληση νερού. Υπάρχει αρκετή γη που προσβλέπουμε στην παροχή της συντριπτικής πλειοψηφίας του παιδικού φαγητού. Αφού κατασκευάσουμε ένα θερμοκήπιο (άλλο απαραίτητο μέρος του σχεδίου μας, επειδή  βρισκόμαστε σε τόσο μεγάλο υψόμετρο ότι υπάρχουν περιστασιακές καταιγίδες, οι οποίες κυρίως προκαλούν την αποτυχία της βασικής καλλιέργειας, του αραβοσίτου), είναι πολύ πιθανό ότι θα έχουμε περισσότερα από αρκετά τρόφιμα και επίσης να είναι σε θέση να πωλούν τρόφιμα στην αγορά. Σχεδιάζουμε επίσης όχι μόνο να παρέχουμε δωρεάν εκπαίδευση στα ορφανά και τα παιδιά που διατρέχουν κίνδυνο στην περιοχή, αλλά και να είναι μια επιθυμητή σχολή για γονείς από την πόλη να στέλνουν τα παιδιά τους για επιβίβαση και εκπαίδευση. Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές πράγμα στην Κένυα και τα παιδιά που πληρώνουν, μαζί με το νερό , αλλά και την επιθυμητή εκπαίδευση για τα παιδιά των οποίων οι γονείς είναι σε θέση να πληρώσουν δίδακτρα.αλλά αλλά και την επιθυμητή εκπαίδευση για τα παιδιά των οποίων οι γονείς μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα.

Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια τώρα, αλλά το σχέδιο είναι ότι στο μέλλον θα σταματήσουμε να ζητάμε τα φυλλάδια και να είμαστε εντελώς αυτοσυντηρούμενοι. Φυσικά, η αυτονομία είναι ένα ταξίδι που μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια και ζητάμε από εκείνους που ενθουσιάζονται από το όραμά μας να αποτελέσουν μέρος αυτού του ταξιδιού.

Μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε για τη δωρεά σας (μπορείτε να παραλείψετε το ποσό εάν το επιθυμείτε) και να μας στείλετε τα ονόματα της άμεσης οικογένειας (σύζυγος και παιδιά), ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υπόσχεσή μας να προσευχηθούμε γι ‘αυτούς την υπόλοιπη ζωή μας. Το ποσό της δωρεάς σας, ακόμα και τα ονόματά σας, θα παραμείνει ανώνυμο σε οποιονδήποτε άλλο, αλλά θα ξέρουμε για σας, έτσι μπορούμε, με βαθιά ευγνωμοσύνη, να προσευχόμαστε για σας.

Αυτό είναι το μόνο που έχουμε να σας προσφέρουμε, αλλά είναι πολλά. Φυσικά, αν συνεχίσετε με τον π Μεθόδιο, τον Ιερέα Σεραφείμ ή την Ορθόδοξη Αφρική, θα δείτε πολλές ενημερώσεις για τον Άγιο Βαρνάβα και πολλά χαμογελαστά πρόσωπα – παιδιών που τρέφονται, μορφώνονται και είναι ασφαλή. Θυμηθείτε επίσης να προσευχηθείτε για την αποστολή.

Σύνδεσμος εφοδιασμού με κουμπί δωρεάς: https://web.facebook.com/donate/387542218460795/

Orthodox Africa:

Priest Methodius Kariuki

St Barnabas Orthodox Orphanage & School,

info@orthodoxmissionkenya.org

+254 720 222512

FB: Abbah JM Kariuki

Priest Seraphim Holland

St Nicholas, Orthodox Church, McKinney TX USA – http://www.orthodox.net

seraphim@orthodox.net

+011 972-658-5433

FB: ”Seraphim Holland”

WhatsApp: ”Priest Seraphim Holland”

St Nicholas email list: http://groups.google.com/group/saint-nicholas-orthodox-church


Άλλες πρόσφατες δημοσιεύσεις


(πρόγραμμα Κοτόπουλο) και γενέθλια - January 28, 2019

Με τη χάρη και το έλεος του Κυρίο, η ζωή στο νησί Μπουκάσα, στην Ουγκάντα ​​είχε αρκετές δράσεις.             Στις 12 Ιανουαρίου ο πατέρας Χριστόφορος γιόρτασε τα 71α γενέθλιά του! Ο Θεός να του χαρίζει πολλά και ευλογημένα χρόνια! Όπως όλοι μας, παρά τους αγώνες και τις περιοδικές ασθένειες, τόσο ο πατέρας Χριστόφορος όσο και η Ματούσκα είναι […]

Διαβάστε περισσότερα

Λίγες σκέψεις για τη ζωή του μακαριστού Επισκόπου Αθανασίου - January 4, 2019

«Γῆρας γὰρ τίμιον οὐ τὸ πολυχρόνιον οὐδὲ ἀριθμῷ ἐτῶν μεμέτρηται  πολιὰ δέ ἐστι φρόνησις ἀνθρώποις καὶ ἡλικία γήρως βίος ἀκηλίδωτος.Εὐάρεστος τῷ Θεῷ γενόμενος ἠγαπήθη καὶ ζῶν μεταξὺ ἁμαρτωλῶν μετετέθη· ἡρπάγη, μὴ κακία ἀλλάξῃ σύνεσιν αὐτοῦ ἢ δόλος ἀπατήσῃ ψυχὴν αὐτοῦ· βασκανία γὰρ φαυλότητος ἀμαυροῖ τὰ καλά, καὶ ῥεμβασμὸς ἐπιθυμίας μεταλλεύει νοῦν ἄκακον.Τελειωθεὶς ἐν ὀλίγῳ ἐπλήρωσε χρόνους […]

Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση του 2018 Αγαπητοί φίλοι της Ορθόδοξης Αφρικής, - January 3, 2019

Καλώς εχόντων των πράγματων,η χρονιά που πέρασε είχε αρκετές «συγκινήσεις»για την Ορθόδοξη Αφρική. Το τέλος του έτους, αποτελεί για μας μια ευκαιρία για ανασκόπηση, προκειμενου να διαπιστωθεί τι λειτούργησε και τι όχι. Είμαστε σε επαγρύπνηση, ως ένας οργανισμός που μεγαλώνει, με την πεποίθηση ότι θα  υπάρξουν πισωγυρίσματα ή χτυπήματα αλλά και θρίαμβοι καθόλη την πορεία μας, […]

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Η πρόοδος γίνεται - December 23, 2018

Ο Θεός μας είναι ένας πιστός και αγαπητός Θεός! Εδώ είναι ό, τι κάνει στο Ορφανοτροφείο και Σχολείο του Αγίου Βαρνάβα μέσω της χάρης Του και του ελέους Του . Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι το πηγάδι έχει φτιαχτεί στη νέα μας ιδιοκτησία.  Επί του παρόντος, είναι σχεδόν έτοιμο . Έχουμε μερικά από τα έφηβα αγόρια πυ δουλεύοντας […]

Διαβάστε περισσότερα