Νέα δημοσίευση

July 30, 2018

Ο επίσκεψη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στο μαραγαριταρι της Αφρικής(Ουγκάντα)

By Paul Neustrom

Όταν έφτασα για πρώτη φορά στο νησί της Μπουκάσα, ήμουν συγκλονισμένος με το βλέμμα μια από τις ωραιότερες ορθόδοξες εκκλησίες που έχω δει χτισμένη σε ένα πολύ παραδοσιακό ρωσικό / βυζαντινό στιλ. Αυτό βρίσκεται σε ένα πολύ γραφική ρύθμιση. Το νησί της Μπουκάσα είναι ένα από τα πιο πολλά τα 84 νησιά Ssese που βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα της λίμνης Βικτώρια. Eίναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο. Το ταξίδι από το η ηπειρωτική χώρα στο νησί πραγματοποιήθηκε σε δύο ταξίδια σε διάστημα δύο ημερών. 3,5 ώρες από το πλοίο την πρώτη μέρα και 3 ώρες με μικρή βάρκα την δεύτερη μέρα. Είναι πολύ ένα δύσκολο μέρος για να φτάσετε γεωγραφικά.

Το ζήτημα της υπό εκπόνηση Ορθόδοξης Εκκλησίας του Ευαγγελισμού 30 χρόνια είναι αρκετά περίεργο. Το κέλυφος του ναού αποτελείται από τα περισσότερα πανέμορφο βράχο που έχω δει ποτέ. Οι τοίχοι είναι πάχους 18 ιντσών (45,7 εκ) το ένα τοποθετημένο στο άλλο για να σχηματίσει ένα, ουσιαστικά, ακίνητο που η οροφή κάθεται. Η οροφή έχει τοποθετηθεί από το 2007, αλλά τα πλακάκια είναι ραγισμένα και σπασμένα. Το κεραμίδι που επέλεξε ο δωρητής δεν είναι συμβατό με το ζεστό κλίμα. Δεν υπάρχουν παράθυρα ή πόρτες. Ένα 4 πόδια με 8 πόδια (1.2 μέτρο κατά 2,5 μέτρα) φύλλο χαλαρής κόντρα πλακέ χρησιμεύει ως εμπόδιο για τους πολλούς σκυλιά και ζώα που περιπλανιούνται στην περιοχή ψάχνοντας για λίγο σκιά. Ο Το ρωσικό τρούλο κρεμμυδιού που βρίσκεται στην κορυφή του ναού δείχνει την ηλικία του επίσης, με κενά και τρύπες γύρω από αυτό. Η τεράστια βάση του βωμού χύνεται σκυρόδεμα. Δεν υπάρχει κορυφή σε αυτό, ούτε έχει αφιερωθεί. έτσι Θείο Η λειτουργία δεν έχει ποτέ υπηρετηθεί εδώ και χρονια.

Τη νύχτα πριν από τη γιορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, ο πολιούχος άγιος μου, Ο πατέρας Χριστόφορος (Walusimbi) ο εφημέριος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  Ορθόδοξης Εκκλησίας, φτιάχτηκε σε προσφόρα, ψήνοντας στον υπαίθριο φούρνο.

Την ημέρα των γιορτών, ο πατέρας Χριστοφόρος υπηρέτησε τη Θεία Λειτουργία στο «Προσωρινό» παρεκκλήσι. Είναι ένα από τα πιο ρουστίκ και πρωτόγονα μέρη που έχω δει και έχει εξυπηρετήσει αυτή τη μικρή κοινότητα καλά για 30 χρόνια. Έφτασε ο ουρανός όπως κάθε Θεία Λειτουργία και αυτό το πρωτόγονο παρεκκλήσι ήταν το μεγαλύτερο πανεμορφo. Ο Simon, παλαιός δεξιός άνθρωπος του πατέρα του Christopher, υπηρέτησε ως ψάλτης μέχρι την έναρξη της Λειτουργίας. Στη συνέχεια η Μαργαρίτα έφτασε και εψάλνε προσευχές στη μητρική γλώσσα  Luganda. Ήταν βαθιά κίνηση.

Η παρουσία της Ορθοδοξίας παρέμεινε εδώ και 30 χρόνια. Όμως ο ναός είναι ημιτελή και η εργασία σε αυτό έχει σταματήσει για 11 χρόνια. Τι είναι το απάντηση? Χρειάζονται βοήθεια, αλλά δεν ξέρω πώς. Ίσως ενώ είμαι εδώ θα το κάνω ανακαλύψτε τι χρειάζεται για να ολοκληρώσετε αυτό που κάποτε ήταν ένα όμορφο όνειρο.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας Χριστόφορος θα ήθελε να έρθει στην Αμερική για να μιλήσει με τον Μητροπολίτη και μείνετε για ένα μήνα . Όπως θέλει ο Θεός, μπορεί να συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα ή δύο.

Οι δωρητές είναι ευπρόσδεκτοι να στείλουν την υποστήριξή τους προς όφελος των Ευαγγελιστών Εκκλησία κάνοντας κλικ εδώ. Οπως και πάντα, τις προσευχές σας για τον πατέρα Χριστόφορο, την οικογένειά του και τους πιστούς του Η Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού στο νησί Μπουκάσα είναι ζωτικής σημασίας για αυτό το υπουργείο το Μαργαριτάρι της Αφρικής.


Άλλες πρόσφατες δημοσιεύσεις


Εκπαίδευση ανοίγει έναν κόσμο Πρώην Άγνωστο - July 16, 2018

Έχετε προσπαθήσει ποτέ να μην διαβάσετε μια λέξη ή ΔΕΝ αναγνωρίσετε μια επιστολή τhw  αλφάβητο? Έχετε δει ποτέ τα μήλα σε ένα τραπέζι και ΔΕΝ γνωρίζετε τον αριθμό που ήτανεκεί; τρία ή τέσσερα; Προσπαθήστε να φανταστείτε τι θα ήταν να μην μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τον κόσμο γύρω σου. Αν και ζούμε σε έναν κόσμο που […]

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθηστε μας για την διοικητικες ιεραποστολές - July 5, 2018

Στην Ορθόδοξη Αφρική, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να βοηθήσουμε τις ιερααποστολές μας να γίνουν  υτοσυντηρούμενες. Η μητρόπολη του Κισούμο στη Δυτική Κένυα δεν αποτελεί εξαίρεση.  Μαζί οι εθελοντές της  Ορθόδοξης Αφρικής και οι δωρητές όπως εσείς έρχονται μαζί για να κάνουμε το όνειρο της αυτοσυνειδησίας  πραγματικότητα για μας Ορθόδοξοι αδελφοί και αδελφές στην Κένυα. Το 2017 ο Διευθυντής μας καθόρισε […]

Διαβάστε περισσότερα

Επεκτεινούμε το όνειρο μας - July 5, 2018

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι είναι ήδη η 4η Ιουλίου. Σήμερα πολλοί από εμάς θέλουμε γιορτάσουμε με τους φίλους, την οικογένεια, μαζί με  τρόφιμα και τα πυροτεχνήματα, απολαμβάνοντας το καλοκαίρι θερμότητα. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια μακρινή στιγμή, όταν η ελευθερία που απολαμβάνουμε έπρεπε να αγωνιστεί για το θάνατο για. Μπορεί να είναι εύκολο να […]

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ποιμένας οδηγεί το δρόμο για τα πρόβατά του. - June 24, 2018

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Επισκοπή του Κισούμου και πάσης Δυτικής Κένυας ιδρύθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αθανάσιος (Akunda) χειροτονήθηκε 6η του Δεκέμβρη του 2015. Η μητρόπολη έχει ευλογηθεί από την αγάπη και Χάρη του Θεού ,οι προσευχές και επισκέψεις στις ενορίες 200-350 αποστολών και ένα ορφανοτροφείο κάτω από […]

Διαβάστε περισσότερα