Σχετικά με

Σχετικά Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

img_1720-1
Το φθινόπωρο του 2015, ο ιδρυτής και διευθυντής μας, ο π. Σιλουανός (Brown) άρχισε να σκέφτεται τρόπους για να βοηθήσει προσωπικά τις διαφορετικές Ορθόδοξες αποστολές στην Αφρική. Σύντομα συνειδητοποίησε ότι ήταν πολλές απάτες που ειτουργούσαν έξω από αυτήν την περιοχή και ήταν δύσκολο – αν όχι αδύνατο – γιατί ο μέσος άνθρωπος δεν γνωρίζε ποια είναι ιεραποστολή είναι απάτη ή οχι .

Ήταν υπό το φως αυτής της συνειδητοποίησης ότι ο π Σιλουανός αποφάσισε να επικοινωνήσει με εναν που εκάνε Ορθόδοξη ιεραποστολή στην Κένυα καποιος προηγούμενος ιεραποστόλος . Αλλά τι θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει;

Ο π. Σιλουάνος ήξερε ότι δεν είχε τα χρήματα για να βοηθήσει προσωπικά, αλλά αυτός συνειδητοποίησε ότι, είναι στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποιοι ειναι μοναδικά ευλογημένοι να έχουν ορισμένους πόρους που δεν είναι πάντα άμεσα διαθέσιμοι στην Κένυα: Υπολογιστές, πρόσβαση στο διαδίκτυο και άλλα τεχνολογικά εργαλεία που βοηθούν στην αύξηση ευαισθητοποίηση για τις αποστολές στην Αφρική.

Ο π. Σιλουάν αποφάσισε ότι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσει τις αποστολές ήταν να λένε τις ιστορίες τους στον κόσμο δημιουργώντας έναν απλό ιστότοπο. Έτσι συγκεντρώθηκε μαζί με μια μικρή ομάδα εθελοντών και τους πρωτότοπους ορθόδοξους Η ιστοσελίδα της Orthodox Africa κατασευάστηκε.

Το προηγούμενο έτος, η οργάνωση έχει μεγαλώσει πέρα από τον π. Ο Σιλουάνο τα πιο άγρια όνειρα.

Ο π Σιλουάνς έχει ταξιδέψει στην Κένυα και έχει δει τα βαπτίσεις δεκάδων πιστών παιδιών και ενηλικών, συναντήθηκαν με ιερείς και τις συζύγους τους κατηχητικές συνομιλίες με παιδιά,και με βοηθούμενα με προγράμματα διατροφής, και ήταν μέρος των ζωών αυτών των αποστολών.

Οι αφρικανικές αποστολές έχουν στερεωθεί σε μια ομάδα στην Κένυα με ένα διοικητικό συμβούλιο οι διευθυντές και οι αμερικανοί εθελοντές αυξήθηκαν και σταθεροποιήθηκαν σε μια ομάδα υπό την ηγεσία ενός διοικητικού συμβουλίου.

Ορθόδοξη Αφρική στις ΗΠΑ είναι σήμερα ενωσματομένξ στην κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια και και εγκρίθηκε ως 501 (c ) 3 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στις 5 Ιουνίου 2017.

Σήμερα υποστηρίζουμε αποστολές στην Κένυα: Ορφανοτροφείο και Σχολείο Αγίου Βαρνάβα, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αγίου Ιωάννη Μαξιμόβιτς και Επισκοπή Κισούμου και Δυτική Κένυα. Υποστηρίζουμε επίσης την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού (ROCOR) στο νησί Μπουκάσα στην Ουγκάντα. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στις αποστολές τους. Υποστηρίζουμε επίσης την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεωοτόκου (ROCOR) για το νησί Μπουκάσα στην Ουγκάντα. Στόχος μας είναι να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στις αποστολές τους.


ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟTΥΠΟ ΜΑΣ

oa-hands
oa-hands Η αρχική φωτογραφία που έγινε η σχεδίαση του λογότυπου μας ήταν κατά τη διάρκεια του ταξίδιου toυ πατρός Σιλουάνου στην Κένυα. Μια απο τις ανάδοχες κόρες του πατρός Σιλουάνου τοποθέτησε το χέρι στο δικό του και αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε . Ο πατέρας Σιλουάνος και η ανάδοχη κόρη λένε ότι αυτή η εικόνα δείχνει πως “είμαστε ένα σώμα – διαφορετικό χρώματα, διαφορετικό εθνικό υπόβαθρα, αλλά είμαστε όλοι ένα σώμα με τον Χριστό “.

Αυτή η εικόνα και το μήνυμα που απεικονίζει – της ενότητάς μας παρά τις δικιές μας διαφορές – έχει γίνει μια συγκλονιστική κραυγή για μας στην Ορθόδοξη Αφρική. Η αγάπη του Χριστού είναι καθολική και η αγάπη μας για τον άλλον στις αποστολές και τις αποστολές μας οι ομάδες είναι μοναδικές και ειδικές και γέφυρώνουν την απόσταση, οικονομία, εθνικά, και γλωσσικά εμπόδια και μας κάνει να είμαστε οικογένεια . Είμαστε ένα Ο Χριστός – ένα σώμα και μια οικογένεια, ενωμένοι με την αγάπη του Χριστού, του την Εκκλησία Του και τα παιδιά που υποστηρίζουμε.